12 secrete pe care companiile aeriene nu vor să le stii

0

Toaletele pot fi deblocate din exterior

Piloților li se ofera mese diferite pentru a evita intoxicațiie alimentare.

Pilotii dorm in timpul zborurilor lungi

De când avioanele sunt dotate cu sistem de pilot automat, piloții mai să trag câte-un pui de somn în timpul zborurilor mai lungi. De cele mai multe ori, piloții introduc coordonatele destinației în sistemul autopilot, iar după ce avionul atinge altitudinea de croazieră, controlul uman nu mai este necesar.

Mastile de oxigen functioneaza doar 15 minute

 

Unii angajați nu sunt plătiti pana cand avionul nu este in aer

Apa potabila este dezgustatoare si, eventual, infestata cu bacterii fecale

Cel mai des sunt furate vestele de salvare

Potrivit statisticilor, cel mai des furat obiect din avion este vesta de salvare. Deși membrii echipajului verifică prezența vestelor de salvare înaintea primului zbor din ziua respectivă, un avion face mai multe curse într-o singură zi. Așadar, pentru siguranță, te sfătuim să verifici personal dacă vesta de salvare se mai află sub scaun sau nu.

Avioane sunt lovite frecvent de fulger

Oricine s-a gândit măcar o dată cum ar fi ca avionul în care se află să fie lovit de fulger. Ei bine, acest lucru se întâmplă destul de frecvent. Deși fulgerele sunt foarte periculoase, trebuie să știi că avioanele sunt proiectate în așa fel încât să suporte o astfel de lovitură.

În 1962, un avion Boeing 707 aparținând companiei aeriene Pan American a fost lovit de fulger, iar rezervorul de combustibil a explodat. În urma exploziei, toți pasagerii au decedat. Acest incident a dus la înăsprirea reglementărilor, iar acum rezervoarele și sistemele electronice ale avioanelor sunt proiectate pentru a rezista la fulger.

Păturile sau pernele sunt spalate foarte rar

Majoritatea companiilor aeriene nu curăță păturile și pernele după fiecare utilizare. Frecvența spălării lor depinde de compania aeriană. Unele o fac mai des, altele o dată la 5 zile, precum US Airways.

Food service-ul, in timpul zborurilor de noapte, poate fi amânat până cand cati mai multi oameni adorm

Nu vei fi informat In cazul unei amenințari cu bombă in timpul unui zbor peste ocean

Însoțitorii de zbor folosesc telefoanele mobile in timpul zborului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.