Aglomeraţie pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi

0

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează către capitală, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi, astfel:

– DN1, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, între Predeal şi Buşteni, pe sensul de mers către Bucureşti, precum şi în localitatea Otopeni, la intrarea în capitală;

– DN1A, în localitatea Mogoşoaia, în direcţia Buftea – Bucureşti;

– DN2, între Focşani şi Goleşti, judeţul Vrancea, pe sensul de mers către Râmnicu Sărat;

– DN6, între Alexandria şi Prunaru, judeţul Teleorman, în direcţia către Bucureşti;

– DN7, pe centura mun. Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, pe sensul de deplasare către Piteşti;

– DN65, între localităţile Lunca Corbului şi Albota, judeţul Argeş, în direcţia către Bucureşti;

– DNCB, în zona Pantelimon, pe sensul de mers Voluntari – Glina;

– A1 Bucureşti – Piteşti, de la kilometrul 21, până la intrarea în capitală.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare:

– dinspre Braşov: DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, A3 Ploieşti – Bucureşti;

– din zona Bran – Moieciu: DN73 – DN72A – DN 71 – DN7, respectiv traseul Braşov – Valea Mare-Pravăţ – Stoenesti – Targovişte – Bâldana – Bucureşti sau DN73 – A1, respectiv Braşov – Piteşti – Bucureşti.

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenţie, să păstreze distanţa de siguranţă dintre autovehicule, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să-şi păstreze calmul la volan, manifestând respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic.

Totodată, vă informăm că valorile de trafic au început să crească şi pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe sensul de mers către capitală, dar momentan se circulă fluent, fără staţionări, iar pe A2 Bucureşti – Constanţa nu sunt probleme, valorile de trafic fiind scăzute la această oră.

Poliţiştii le recomandă celor care se întorc astăzi acasă din minivacanţa de Paşti să conducă atent şi cu prudenţă şi să respectaţi indicaţiile poliţiştilor din teren.

”Vă recomandăm să conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi să efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule”, sunt recomandările poliţiştilor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.