Angajaţii ar putea beneficia de două noi tipuri de tichete

0

   Tichete pentru sport şi culturale ar putea fi oferite angajaţilor, ca stimulent suplimentar, pe lângă clasicele tichete de masă, de creşă, cadou şi vouchere de vacanţă. Măsura este inclusă într-un proiect de lege depus recent la Senat, prin care se doreşte şi unificarea legislaţiei în vigoare privind biletele de valoare acordate salariaţilor.

Tichetele pentru sport sunt acordate în ideea menţinerii capacităţii de muncă sau refacerea acesteia, beneficiarii putând să achiziţioneze cu ele echipament sportiv, să plătească tarifele şedinţelor sau abonamentelor la săli de sport, baze sportive ori cluburi de fitness sau chiar să le utilizeze pentru şedinţele de gimnastică terapeutică. Tichetele pentru sport s-ar acorda lunar, cu o valoare de până la 300 lei.

În ceea ce priveşte tichetele culturale, acestea sunt destinate achiziţionării de abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri şi expoziţii ori cumpărării de cărţi, manuale şcolare, albume muzicale sau filme. Necesitatea lor este motivată de consumul extrem de redus al produselor şi serviciilor culturale, educaţionale şi de recreere:

“Dacă în anul 2015 pentru recreere şi cultură gospodăriile au alocat în medie în fiecare lună 67,8 lei, iar pentru educaţie 7,5 lei, însemnând 4% respectiv 0,4% din veniturile totale, anul 2016 arată reducerea sumelor şi ponderii acestor tipuri de cheltuieli la cote încă şi mai ruşinoase. Astfel, în trimestrul I pentru recreere şi cultură familiile au alocat 55,5lei lunar, iar pentru educaţie 11,3 lei, în timp ce în trimestrul al II-lea recreerea şi cultura au consumat 58,8 lei, iar educaţia 4,2 lei din bugetul familial.” se precizează în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Tichetele culturale s-ar acorda lunar sau ocazional, cu valori de până la 150 lei (lunar) şi 300 lei (ocazional).

Precizam ca, in ceea ce priveste tichetele de masa, in urma modificarilor aduse de Legea 218/2016, art. 3 alin. 1 prevede faptul ca:

„(1) Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 15 lei la data aplicării prevederilor prezentei legi.”

Important de retinut este faptul ca aceasta prevedere legala nu este o obligatie pentru angajator si ramane la aprecierea acestuia daca va majora sau nu valoarea tichetului de masa.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.