Anul Nou Chinezesc – Anul cocoșului de foc. Tradiții care vă aduc noroc și spor.

0

Anul Nou Chinezesc

       Pe  28 ianuarie 2017  incepe un nou an lunar chinezesc (anul 4715 , în calendarul chinezesc), anul de Cocos Foc Yin (Ding Yu).

 – pentru a nu se confunda calendarul solar cu cel lunar, vă oferim câteva detalii mai jos.

  • Anul Nou Chinezesc (în conformitate cu calendarul lunar) începe pe 28 ianuarie 2017 și este extrem de sărbătorit în întreaga lume de către chinezi. Anul Nou Chinezesc  prevesteste noi începuturi și un nou început pentru toți. 

  • La nivel social, Anul Nou Chinezesc este foarte mult un eveniment de familie și este un timp de reunire, iertare, impartasire și mulțumire prin festivități. 

       În 2017 Anul Nou Chinezesc cade sâmbătă 28 ianuarie 2017, ora  08:07 China (calendarul lunar), sâmbătă 28 la 00:07 in Marea Britanie, vineri 27  la 16:07 California, SUA, și sâmbătă, 28 la 01:07 Barcelona Spania .

       Din cauza diferențelor de timp din întreaga lume, Anul Nou Chinezesc va parea a veni o zi mai devreme, în unele țări.

  • Aceasta este data la care  sărbătoriti Anul Nou Chinezesc cu Ang Pow, focuri de artificii, etc și nu data la care sa plasati remediile si amelioratorii in Feng Shui pentru  2017 , care va fi 3 februarie anului 2017.

      Ziua de Anul Nou  in calendarul Lunar chinezesc este foarte diferita de Noul An Solar (Hsia).

  • Calendarul lunar formulează zilele lunii în conformitate cu ciclul Lunii în timp ce anul solar este guvernat de Soare. Cu toate ca anul solar chinezesc începe la o dată diferită de anul occidental, teoria prin care se calculează anul pe cât de mult este nevoie pentru a merge in jurul soarelui este aceeași.

    • Ciclul lunar dureaza aproximativ 29.5 zile si pentru ca inceputul Anului Nou Lunar nu este îndepărtat de Anul Nou Solar, chinezii  introduc încă o lună, aceasta fiind numită o lună intercalară, o dată la câțiva ani. Acesta este motivul pentru care Anul Nou Chinezesc se încadrează la o dată diferită în fiecare dintre cele două calendare

Citi mai mult pe www.comunitatea-spirituala.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.