Avertismentul meteorologilor!Un nou val de ninsori şi viscol! Unde se inchid școlile?

0

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, noi avertizari de tip cod galben si portocaliu de ninsori, frig si viscol valabile in urmatoarele zile.

Codul portocaliu de ninsoare si frig intra in vigoare joi, 22 martie, de la ora 23:00, si este valabil pana vineri, 23 martie, ora 15:00.

Fenomenele vizate sunt ninsoare abundenta, strat de zapada consistent, temporar viscol si vizibilitate scazuta,informeaza ziare.com

In sudul Banatului si al Olteniei, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50…60 km/h si temporar 65…70 km/h, viscolind si local troienind zapada si determinand diminuarea vizibilitatii”, transmite ANM.

Codul galben de ninsoare intra in vigoare tot joi, incepand cu ora 15:00, si este valabil pana vineri, la ora 20:00.

Potrivit ANM, fenomenele vizate sunt ninsori insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si vreme deosebit de rece.

“In Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura ninsorile vor fi in extindere dinspre sud-vest si in intensificare, se va depune strat nou de zapada, local consistent, iar temporar vantul va avea intensificari in medie cu 45…55 km/h, astfel ca vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolita si spulberata”, precizeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

”Ne așteptăm la un nou val de ninsori care va cuprinde cea mai mare parte a țării, însă acestea vor fi în intensificare, mâine seara și mâine noapte, în jumătatea de sud a teritoriului. Ninsoarea va fi viscolită. Fenomenele se desfășoară în intervalul 22 martie-23 martie”, a spus meteorologul Alina Șerban, pentru Antena 3.

Autorităţile din Ialomiţa şi Călăraşi au decis ca toate unităţile de învăţământ să rămână închise vineri, când este anunţat un nou val de ninsori şi viscol. Judeţele vor fi sub cod portocaliu de ger, ninsori abundente şi viscol.

Decizia a fost luată, miercuri, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa după ce meteorologii au anunţat că mai multe judeţe se vor afla vineri sub incidenţa unui cod portocaliu de vreme severă, cu ninsori abundente.

Anterior, Primăria Capitalei şi Comitetul pentru Situaţii de urgenţă Ilfov au anunţat suspendarea cursurilor pentru ziua de vineri.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.