Basescu: “Guvernul Grindeanu trebuie să plece”

0

Traian Băsescu a declarat duminică seară la B1Tv faptul ca “Guvernul Grindeanu trebuie să plece pentru că nu mai este credibil”

“Guvernul Grindeanu trebuie să plece pentru că nu mai este credibil. (…) Este un Guvern muribund pe mâna lui, pe prostia enormă pe care a făcut-o, modul cum a promovat OUG 13. Acest Guvern a fost ștampilat de neîncredere și în România și la Bruxelles și în principalele state membre ale UE și la Departamentul de Stat al SUA. A fost ștampilat ca atare: Guvern în care nu poți să ai încredere pentru că nu poți să știi ce va face. Eu nu știu Guvernul, dar este un singur om-orchestră, se numește Dragnea. Noroc că am aflat de Grindeanu cu Ordonanța 13, că altfel toți am fi crezut că e Dragnea șeful Guvernului. Vreau să terminăm cu Grindeanu”

Fostul Presedinte a mai declarat ca:

“PSD, dacă vrea să facă o oarecare schimbare în modul în care este privit Guvernul de populație și în exterior, trebuie să schimbe Guvernul imediat, în condițiile în care se pare că președintele Iohannis nu mai pune presiune pe schimbarea Guvernului și poate bine face, că nu ar fi neapărat treaba lui. După părerea mea, nu mai pune presiune pe schimbarea Guvernului în momentul de față. PSD poate să vină cu o remaniere. Asta e majoritatea, nu a schimbat-o nimeni. Eu aș face această schimbare dacă aș fi în locul lui Dragnea pentru că aici nu trebuie făcută o chestiune de orgoliu, ci o abordare pragmatică. Au o majoritate atât de largă încât își pot permite o schimbare de guvern. (…) Feeling-ul meu este că s-a relaxat (președintele Klaus Iohannis — n.r.), dar acum este timpul ca Dragnea să facă ce trebuie”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.