Benefiiciile strugurilor – proprietati si produse

0

    Pentru ca suntem in plina toamna, iar strugurii  reprezinta alimentul rege, va prezentam beneficiile si calitatile pe care acestia le detin.

Proprietati

Valoarea nutritionala 100 de grame:

  • Carbohidrati 18g
  • Proteina 0.7g
  • Grasimi sub 1g.

Strugurii contin:

  • vitamine din complexul B: B1, B2, B3, B5, B6
  • magneziu
  • fosfor
  • potasiu
  • zinc
  • fier
  • vitamina C
  • caroten
  • flavonoizi
  • antioxidanti
  • coenzima Q10

Substante nutritive se gasesc concentrate in:

  • semintele de struguri contin lecitina si acizi grasi esentiali; (va sfatuim sa nu le eliminati!)
  • pulpa strugurilor contine uleiuri vegetale, zaharuri.
  • coaja strugurilor contine cele mai multe din vitaminele, antioxidantii si mineralele amintite

beneficiile-strugurilor

 

CALITATI

1. Energizează organismul şi întăresc sistemul imunitar. Colecţia de vitamine B1, B2, B3, PP, A şi C te umple de forţe şi activează formarea de anticorpi, crescând astfel rezistenţa la infecţii, cu viruşi şi bacterii.

2. Favorizează metabolismul celular, datorită microelementelor conţinute: molibden, titan, rubidiu, cobalt, nichel, vanadiu, iod, brom, flor.

3. Au grijă de aparatul cardiovascular. Magneziul şi potasiul din compoziţie fortifică pereţii vaselor de sânge şi muşchiul cardiac, reducând riscul de atac cerebral sau infarct miocardic. S-a constatat că persoanele care consumă frecvent struguri îşi pot reduce riscul de infarct miocradic cu până la 50%.

beneficiile-strugurilor-14. Purifică rinichii şi sprijină procesul de distrugere şi înlăturare pe cale naturală a calculilor renali.

5. Tratează guta, favorizând eliminarea acidului uric, cel care împiedică funcţionarea normală a articulaţiilor. În acest scop, recomandate sunt soiurile cu bobiţe de culoare verde şi galbenă

6. Au efect anti-stres. Fiind o sursă însemnată de fructoză şi glucoză (aproximativ 20%) – zaharuri uşor de asimilat, strugrii înlesnesc secreţia de serotonină, supranumit şi „hormonul fericirii”, spulberând astfel tensiunea nervoasă.

7. Curăţă colonul şi îmbunătăţesc digestia. Pentru că sunt bogaţi în fosfor, potasiu şi, mai ales, în fibre, strugurii contribuie la dizolvarea lipidelor şi la eliminarea toxinelor acumulate. Efectul diuretic este mai puternic atunci cand fructele sunt consummate pe stomacul gol

CITITI mai mult pe www.comunitatea-spirituala.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.