BREAKING NEWS: Guvernul a anunțat o nouă TAXĂ AUTO

0

Noua Taxă auto: Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a vorbit despre noua taxă auto la care șoferii vor contribui din primăvara anului viitor. Taxa urmează să intre în vigoare între 1 ianuarie – 31 martie 2019. Ce trebuie să știe șoferii despre noua taxă auto.

Noua Taxă auto nu va fi doar o taxă pe norma de poluare. La calculul acesteia se va lua în considerare capacitatea cilindrică şi alte componente ale maşinilor.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a vorbit despre noua taxă auto.

„Eu mi-am pus termen şi ştiţi că, atunci când îmi pun termen, mi-am luat angajamentul o şi fac, ca undeva, până la sfârşitul anului, să găsim forma finală ca la începutul anului viitor să ştim exact ceea ce avem de făcut, cum gândim proiectele de mediu. Să intre în vigoare de la 1 ianuarie, sau poate că perioadă de tranziţie 31 martie, ca lumea să se acomodeze pentru că aşa este normal”, a afirmat Gavrilescu, într-o emisiune la un post TV, citat de maediafax.ro.

„Vrem să fie o taxă nu numai pe norma de poluare, trebuie să te gândeşti şi la capacitatea cilindrică şi la tot. Trebuie să avem în vedere toate componentele să nu avem niciun fel de problemă”, a mai precizat ministrul Mediului.

Referitor la plata taxei auto, ministrul a precizat că s-au transmis 800 de milioane de lei, urmând să fie emise ordine pentru încă 700 de milioane de lei.

„Am avut o Hotărâre de Guvern şi ştiţi foarte bine exact cum am reuşit să programăm plăţile pentru cele cinci taxe care au fost înaintea timbrului de mediu şi inclusiv pentru darea în plată acum de la 1 septembrie a timbrului de mediu. Noi deja am plătit 800 de milioane, urmează să fie date în plată, cu aprobarea bugetului, bineînţeles, emise ordine pentru încă 700 de milioane”, a declarat ministrul Mediului.

Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană. La acea vreme, taxa de primă înmatriculare se calcula în funcţie de trei variabile: vechimea maşinii, tipul de catalizator (euro) şi capacitatea cilindrică a maşinii.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.