Cainii si pisicile! Descopera cum se ingrijesc in mod corect!

0

  Parca mai ieri animalutul tau era un mic ghemotoc de blana si parca nu-ti vine sa crezi cat de mult a crescut! Necuvantatoarele, desi diferite fata de noi, sunt membri cu drepturi depline ai familiei noastre.

  Nu ma refer doar la hranirea patrupedului, ci si la grija in legatura cu sanatatea acestuia, igiena, stilul de viata al patrupedului in general. Desi multi oameni considera ingrijirea animalelor ca fiind strict hranirea acestora, ei bine, imi pare rau sa anunt, dar aceasta nu inseamana doar la atat.

Este o responsabilitate imensa! La urma urmei si patrupedul e un suflet si merita sa isi traiasca viata din plin. Si de ce nu, poate fi ajutat pentru a avea o durata de viata cat mai lunga.

Factorii mentionati mai sus sunt extrem de importanti. Mai ales hrana si miscarea sunt decisive pentru calitatea si longevitatea patrupedului dumneavoastra . Multi oameni gresesc, nestiind exact cata hrana si ce tip de hrana sa ii ofere animalutului de companie.

Tocmai de aceea o cautare mai amanuntita pe internet va poate da un mare ajutor in ingrijirea corecta a animalutului dumneavoastra!  In continuare va voi prezenta cateva informatii generale despre ingrijirea animalutului. Insa dumneavoastra, va trebui sa cautati mai amanuntit, pentru a fi siguri ca personalizati dieta dupa nevoile patrupedului.

 

Pentru caini

Cainii de talie mica (sub 10-15kg)

Pot fi hraniti de doua ori pe zi , iar hrana ideala recomandata este Pedigree® Adult Talie Mica

Cainii de talie medie sau mari / batrani

Pot fi hraniti o data pe zi, insa trebuie atentie sporita pentru animalutele in varsta deoarece apetitul lor nu ii ajuta in satisfacerea nevoilor zilnice

De exemplu

Caine talie mica(<10-15kg)30-170g hrana/zi Chihuahua, Poodle Toy, Shih Tzu, Pekinez, Schnauzer Pitic etc.
Caine talie medie (11-22kg)170-285g hrana/zi Cocker Spaniel, Bulldog, Shar Pei, Fox Terrier etc.
Caine talie uriasa (>22kg)300g-1kg in functie de marimeRottweiler, Doberman, Great Dane, Saint Bernard

Pentru pisici

Pentru pisici e un pic mai simplu, intrucat ele vor incepe sa faca cunostinta cu hrana uscata la 6 saptamani, desi mama inca ii hraneste. Insa vor incepe rapid sa se hraneasca cu mancarea uscata, urmand ca pana la varsta de 8 saptamani sa poata fi hraniti in proportie de 80-90% cu hrana uscata.

Cum stii cat sa ii dai sa manance pisicii? Simplu, in functie de cat de activa este!

 Raportandu-te la valorile medii, daca pisica este lenesa ii vei da cu 10% mai putin. insa daca pisica este activa si se joaca toata ziua, va trebui sa ii oferi cu 20-40% mai mult. Valoarea medie o vei gasi pe ambalajul hranei pentru pisici.

Cat despre numarul meselor, exista 2 posibilitati, si anume:

  • fie ii oferi 2 mese/zi
  • fie ii oferi acces nelimitat la hrana, in cazurile in care timpul nu-ti prea permite sa te ocupi de dieta acesteia.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.