Casele de marcat, conectate la serverele ANAF

0

  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un comunicat de presă prin care anunţă finalizarea procedurilor pentru conectarea caselor de marcat la serverele instituţiei.

Potrivit Fiscului, sunt gata specificațiile tehnice și structura fișierelor pe care casele de marcat urmează să le trimită către ANAF în conformitate cu Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Acestea au fost definitivate în urma întâlnirilor de lucru desfășurate în ultimele 5 luni între ANAF și reprezentanții Asociației Distribuitorilor de Aparate de Marcat Electronice Fiscale (ADAMEF) și ai Patronatului Comercianților și Servisanților de Case de Marcat.

Legea prevede că la 1 noiembrie 2018 preşedintele ANAF trebuie să emită un ordin care să precizeze data la care casele de marcat trebuie să transmită informațiile către serverele instituției. Acest proiect vizează conectarea a peste 1 milion de case de marcat la serverele ANAF, astfel încât transmiterea de date să înceapă la jumătatea anului 2019.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.