Ce companie aeriană renunţă la taxa pentru bagajul mare de mână?

0

  Compania aeriană low cost Wizz Air a anunţat că de la sfârşitul lunii octombrie a acestui an nu va mai fi perceput un tarif adiţional pentru bagajul mare de mână adus la bordul aeronavelor. Măsura se va aplica în cazul tuturor zborurilor companiei, din 29 octombrie 2017.

În acest moment nu se percep taxe decât în cazul bagajului mic de mână (42 X 32 X 25 cm) iar pasagerii fără îmbarcare prioritară au dreptul să transporte numai un singur bagaj de mână care poate fi ori un bagaj mic, ori un bagaj mare plătit (56 X 45 X 25 cm).

Însă după data anunţată nu se va mai face diferenţierea bagaj mic/mare de mână, fiind gratuit transportul bagajelor de maxim 10kg, cu dimensiuni schimbate, respectiv 55 X 40 X 23 cm.

Modificarea reprezintă o creştere cu 50% a volumului bagajului în comparaţie cu dimensiunea anterioară acceptată gratuit la bordul aeronavelor.

“Pasagerii care vor călători începând din 29 octombrie şi care au plătit deja taxa pentru bagajul mare de mână direct prin canalele Wizz Air vor primi ramburs 120% din preţul plătit, în conturile lor Wizz”, se mai menţionează în comunicatul de presă emis.

Compania aeriană mai lansează un nou serviciu pentru pasageri numit WIZZ Priority care include prioritate la îmbarcare, pasagerii putând lua cu ei la bord încă un bagaj mic de mână (cu dimensiuni maxime de 40x30x18 cm) şi o garanţie, valabilă din 29 octombrie, potrivit căreia bagajul mare de mână se poate lua la bordul aeronavelor (garanţia este, de asemenea, valabilă şi pentru pasagerii care şi-au achiziţionat Wizz Go, Wizz Plus şi Wizz Privilege Pass).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.