Social-Juridic

Cum sa iti revii dupa o masa incarcata?

      Orice masa traditionala romaneasca este, dupa cum bine stim, plina cu bunatati de toate felurile si cu produse din abundenta. Este firesc sa fim tentati sa gustam din toate si sa ne facem toate placerile culinare in perioada de sarbatori. Cu toate acestea, stim ca, totusi, orice exagerare are si consecinte mai putin favorabile asupra organismului, asa ca e bine ca atunci cand exageram si supunem organismul la un efort suplimentar de a digera o varietate de produse, sa incercam sa il ajutam chiar noi, cei care l-am supus excesului. Va prezentam in cele ce urmeaza o serie de sfaturi elementare care sa va ajute in acest sens.

  • Nu incepe sa iti reprosezi ca ai exagerat. Sentimentul de vina este cel care va accentua cel mai mult starea de disconfort. Este suficient ca avem un disconfort fizic, nu este nevoie sa avem si unul psihic.

vinovat

  • Fa o plimbare. Miscarea te va ajuta la digestie si iti va scadea grasimile acumulate in organism. Studiile demonstreaza ca plimbarea dupa o masa bogata scade trigliceridele din organism. Trigliceridele se afla in majoritatea grasimilor sau uleiurilor vegetale si animale si, asemeni colesterolului, pot avea efecte adverse asupra organismului uman atunci cand sunt consumate excesiv.

plimbare 1

  • Evita medicamentele recomandate pentru digestie. Acestea nu vor face decat sa supuna organismul unui stres si mai mare, iar pe termen lung vor determina organismul sa nu isi mai activeze digestia decat in prezenta stimulilor acestora. 

medicamente

  • Beti multa apa. Apa ajuta la eliminarea rapida a toxinelor acumulate in organism si a surplusului care ingreuneaza inutil organismul.

apa 1-crop

  • La urmatoarele mese incearca sa mananci produse usor digerabile si cu cat mai putine calorii. Evita sa mananci carne multa sau evita total carnea si adauga in meniu cat mai multe legume.

mancare

  • Incearca sa faci exercitii fizice medii si intense ca sa arzi surplusul de calorii. Acestea vor ajuta organismul sa isi revina mai repede.

exercitii