Cum se va recupera ziua de 23 ianuarie?

0
 Cum se va recupera ziua de 23 ianuarie

Cum se va recupera ziua de 23 ianuarie?

      Potrivit  Hotărârii nr. 28/2017 , ziua de 23 ianuarie 2017 a fost stabilita pentru salariaţii din sectorul public, drept zi liberă.
      Ziua de 23 ianuarie se va recupera  prin desfăşurarea activitatii în regim de program normal în ziua de 28 ianuarie 2017 (sambata) sau se va prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 31 ianuarie 2017, potrivit planificărilor stabilite. 
    Important de mentionat este faptul ca prevederile hotararii de guvern nu s-au aplicat în locurile de muncă în care activitatea nu era posibil sa fie întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. De asemenea, hotararea nu s-a aplicat magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor care au avut termen în data de 23 ianuarie 2017 şi nici participanţilor în aceste procese.
     De asemenea, operaţiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăţi unităţilor Trezoreriei Statului în data de 20 ianuarie 2017 se înregistrează în contabilitatea acestor unităţi cu aceeaşi dată. Operaţiunile de încasări prin virament în relaţia cu instituţiile de credit, aferente datei de 23 ianuarie 2017, se înregistrează în contabilitatea structurilor cu atribuţii în domeniul decontării din centrala Ministerului Finanţelor Publice în data de 23 ianuarie 2017, iar în contabilitatea unităţilor teritoriale ale Trezoreriei Statului, în următoarea zi lucrătoare.
    Eventualele retururi la încasare aferente operaţiunilor înregistrate se întocmesc de unităţile Trezoreriei Statului cu data de 23 ianuarie 2017. În ziua de 23 ianuarie 2017, prin centrala Ministerului Finanţelor Publice a fost posibila efectuarea de operaţiuni de încasări şi plăţi, operaţiuni de plăţi privind serviciul datoriei publice, precum şi eventuale operaţiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului. 
Cum se va recupera ziua de 23 ianuarie

Get real time updates directly on you device, subscribe now.