Descoperire importanta a cercetarorilor rusi despre actul sexual

0

 Cercetatorii rusi au ajuns la concluzia ca actul sexual prelungit reprezinta o incredibila sursa de forta spirituala. “Se poate chiar spune ca, prin actul sexual, omul isi prelungeste viata. Principalul lucru este sa inveti sa franezi, prin scoarta cerebrala, reflexele de ejaculare fizica”, spune Rinad Minvaleev, doctor in biologie.

Daca ne bazam pe manualele traditionale de sexologie, un act sexual normal dintre barbat si femeie dureaza in medie doua-trei minute. Tot ce depaseste acest interval poate fi trecut in capitolul recordurilor”, spune prorectorul Institutului National de Sanatate, doctorul in biologie Rinad Minvaleev, citat de Agentia Rusia la Zi. Rinad Sultanovich Minvaleyev este un fiziolog, orientalist și cercetător rus al sistemelor tradiționale de sănătate si  al științelor biologice, profesor asociat la Catedra de Educație fizică și Sport la Universitatea de Stat din Saint-Petersburg, președinte al Institutului Național de Stat pentru Sănătate, lucrător științific al Institutului de Fiziologie al Institutului de Istorie din Ukhtomsky.

Este un indicator mediu pentru un om normal care, o data pe saptamana – se presupune ca in fiecare sambata – respecta ceea ce se numeste un ritm conventional-fiziologic. In traditia orientala (India, China), aspectului sexual al vietii i se acorda o importanta mult mai mare decat cea a unei simple “prelungiri” a neamului.
   In sursele orientale se vorbeste despre actul sexual prelungit ca despre o modalitate de a descoperi in om anumite stari fizice si spirituale noi.
 
  “Noi, ca oameni care se intereseaza in mod serios de yoga, am hotarat sa punem la cale un experiment propriu pentru a confirma sau dezminti aceste informatii”, declara reputatul specialist.
 
  Cel mai greu lucru in realizarea experimentului a fost gasirea voluntarilor, perechi heterosexuale care ar fi de acord sa faca dragoste sub supravegherea savantilor si, mai mult, cu dispozitivele de tonometrie electronica pe brate. O data rezolvata aceasta problema, s-a descoperit ca in momentul descarcarilor orgasmice, la femei si barbati se observa doua reactii diametral opuse.
 
  Ori se reduce brusc frecventa contractiilor cardiace (pana la 10-12 batai pe minut) si creste considerabil tensiunea arteriala, ori se accelereaza bataile de inima si tensiunea scade. La unul dintre cei testati o data a fost inregistrata chiar disparitia pulsului pentru un interval de patru minute. insa, din fericire, fara nici o consecinta pentru starea sa de sanatate.
   
   Ce inseamna aceste doua feluri de reactie?
  “In cadrul sistemului sau vegetativ nervos, omul are o sectiune parasimpatica (SPS) si una simpatica (SS) – explica Minvaleev. Prima raspunde de refacerea organismului, innoirea celulelor si functioneaza, de obicei, in timpul somnului. Cea de-a doua reprezinta consumurile de energie, scoaterea in sange a hormonilor de adrenalina sinoradrenalina. Daca pulsul scade, iar tensiunea creste, functioneaza SPS si noi ne refacem.
 
   Daca este invers, se simte o slabiciune fizica. Cu cat tensiunea este mai mica, cu atat mai des trebuie sa se contracte inima pentru a pompa sange si cu atat mai devreme ea se uzeaza. Reiese ca, daca in timpul actului sexual domina reactia parasimpatica (SPS), omul nu oboseste ci, dimpotriva, isi reface fortele, isi economiseste contractiile inimii si devine o adevarata maturica electrica gata sa lucreze, alerge etc. Se poate chiar spune ca, prin act sexual, el isi prelungeste viata. Dar daca reactia este simpatica (SS), dupa actul sexual omul decade intr-o stare de prostratie si nu este in stare sa mai faca nimic”.
Experimentul a aratat ca, daca actul sexual dureaza pana la 10-15 minute, partenerii au, preponderent, o reactie simpatica la orgasm. 
 
  “Dar, cu cat se prelungeste actul sexual, organismul se restructureaza singur pentru reactia parasimpatica, pur si simplu, pentru a se sustine si a-si reface fortele consumate. Prin urmare, ambii parteneri se incarca cu tarie fizica, forta si sentimentul de intimitate spirituala care ii leaga unul de altul”, relateaza doctorul.
“Totul este logic. De ce sunt atatea femei care reactioneaza, la relatia intima cu un barbat, prin cererile de compensare materiala? Nu este vorba de prostituate, ci despre sotiile, amantele, iubitele care, permanent, au pretentii la barbati, de la a arunca gunoiul si a spala vasele, pana la o masina noua sau o calatorie in Insulele Bahamas. Acestea sunt simpaticele (SS) care, in urma actului sexual, doar obosesc si, de aceea, fie si in mod inconstient, cer o compensatie pentru munca depusa. Asadar, un act sexual prelungit este o sursa de forta spirituala care are un substrat fiziologic”, continua specialistul rus.
     
     Intrebat cat ar trebui sa dureze acest proces miraculos, doctorul a raspuns ca de la 30-40 de minute in sus. “In primul rand, exista barbati cu o constitutie sexuala puternica din nastere. in al doilea rand, exista yoga, care il organizeaza foarte bine pe om. La el apar mult mai multe butoane pe corp, cu ajutorul carora poate sa se controleze. Principalul lucru este sa inveti sa franezi, prin scoarta cerebrala, reflexele de ejaculare fizica”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.