Dosarul Ferma Băneasa: Remus Truică şi prinţul Paul rămân în arest la domiciliu

Instanţa supremă a admis o contestaţie a DNA, după ce Curtea de Apel Braşov a dispus pe 20 mai înlocuirea arestului la domiciliu pentru Remus Truică şi prinţul Paul cu măsura controlului judiciar.
În schimb, instanţa supremă a respins definitiv cererea procurorilor de arestare preventivă a cetăţenilor israelieni Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi.
Remus Truică şi prinţul Paul se află în arest la domiciliu din luna decembrie 2015.

Citeşte şi: Milionarii israelieni din dosarul Ferma Băneasa dădeau petreceri la Monaco pentru politicienii români (Rechizitoriu)

Omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi Dan Andronic au fost trimişi în judecată săptămâna trecută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de alte persoane, în dosarul "Ferma Băneasa", scrie Agerpres.
Remus Truică este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar prinţul Paul, pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată.
Acuzaţiile vizează infracţiuni comise în perioada 2006 — 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.

Sursa

Citește și Mai multe de acelasi autor

Spune ce crezi