Elena Udrea legături cu rețele de trafic de droguri?

0

În presa din Costa Rica au apărut informații potrivit cărora Elena Udrea şi Alina Bica ar fi fost ajutate să ajungă acolo de o adevărată reţea internaţională.

“Diario Extra” susține că arestarea fulger a Elenei Udrea şi Alinei Bica de zilele trecute are legătură cu destructurarea unei reţele internaţionale în cadrul căreia persoane din Costa Rica ajutau traficanţii din droguri din Columbia să se “ascundă”.

Concret, ar fi vorba de un avocat şi de un notar din Costa Rica. Jurnaliştii costaricani susțin că rețeaua ar fi mai fi ajutat încă trei români cu condamnări în România ca să se stabilească acolo.

Elena Udrea şi Alina Bica ar fi primit ajutor de la Mihai Rădulescu, un om de afaceri român, care are cetăţenie costaricana în urma căsătoriei cu o tânără din acea ţară, de care a divorţat după trei ani.

O investigaţie internaţională condusă de grupul de Raportare a Crimei Organizate şi Corupţiei, OCCRP, şi colectivul românesc de cercetare RISE au găsit în ţara noastră o reţea cu ramificaţii importante care a permis facilitarea naţionalităţii pentru româncele arestate miercurea trecută, în La Sabana, şi a facilitat, de asemenea, cetăţenia costaricană pentru faimoşi traficanţi de droguri din Columbia, dezvăluie publicația Diario Extra, citată de Rador.

Potrivit sursei citate, se pare că arestarea fostului ministru al turismului din România, Elena Udrea, şi a fostului procuror de crimă organizată a acestei naţiuni, Alina Bica, este doar vârful aisbergului unei reţele internaţionale care a permis nu numai româncelor reţinute de DIS şi Interpol din Costa Rica să se stabilească în ţara noastră, ci şi altor 5 foşti oficiali români acuzaţi de diferite acte de corupţie în ţara lor. Aceştia au reuşit inclusiv să înregistreze o societate anonimă pe numele lor, graţie intervenţiei reţelei conduse de un avocat costarican.

În ultimele zile, au apărut mai multe speculaţii în presă, potrivit cărora Elena Udrea şi Alina Bica ar fi avut legături cu o reţea de traficanţi de droguri, reuşind astfel să ajungă în Costa Rica, potrivit Antena 3. Se pare că un român le-ar fi ajutat pe cele două.

Nu cele două ar fi avut legături cu traficanţii de droguri, ci un anume Mihai Rădulescu, care le-ar afi ajutat să ajungă în Costa Rica. Le-a ajutat cu documentele, să meargă lucrurile mai uşor. Bărbatul ar fi ajutat şi doi traficanţi de droguri periculoşi, din Columbia, să vină în Costa Rica. La un moment dat, ar fi obţinut cetăţenia costaricană, căsătorinâdu-se cu o fată, acelaşi lucru făcând şi cu cei doi (..)

El este cercetat de autorităţile române. Din acest motiv, în 2012, a venit în Costa Rica şi s-a căsătorit. Ulterior a şi divorţat. Şi-ar fi întemeiat mai multe firme alături de alţi români şi prin acestea obţinea actele mult mai uşor. Avea sprijinul unui avocat din Costa Rica”, a declarat Ana-Maria Bujor, corespondentul Antenei 3 la Costa Rica.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, până la această oră, Ambasada României în Mexic, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Costa Rica, nu a primit vreo solicitare de asistență consulară din partea Elenei Udrea.

“Ambasada României în Mexic, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Costa Rica, urmărește îndeaproape cazul cetățeanului român reținut de către Interpol la data de 4 octombrie 2018. Până în prezent, misiunea diplomatică română nu a primit nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățeanului român în cauză. Menționăm faptul că, potrivit legislației în domeniu, orice cetățean român care se află în arest în străinătate poate solicita ambasadei o listă a avocaților și a traducătorilor din statul respectiv”, se arată într-un răspuns al MAE către MEDIAFAX.

Sursa menționată transmite și că o solicitare privind punerea la dispoziție a unui avocat din oficiu poate fi adresată doar autorităților statului în care se află reținut cetățeanul român – în cazul de față, autoritățile costaricane.

“Ambasada României la Ciudad de Mexico monitorizează cazul și este pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale”, precizează sursa citată.

Potrivit unui document prezentat luni seara de postul Antena3, Elena Udrea a depus la Tribunalul din Costa Rica o cerere prin care cere ajutorul Ambasadei României în Mexic pentru a beneficia de un avocat din oficiu.Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.