Social-Juridic

Este dovedit! Augustin Lazar nu cunoaste nici drept, nici limba romana!

   Declaratia de presa a Procurorului General al Romaniei, nu doar ca a provocat indignare in randul judecatorilor, dar denota si o aparenta lipsa de cunoastere atat a limbii romane, cat si a stiintei dreptului. In acest ultim caz, intelegem sa afirmam astfel, intrucat nu putem presupune ca reprezentantul parchetului general a avut intentia sa informeze in mod gresit opinia publica.

  Pe langa faptul ca frazele sunt construite in mod haotic, procurorul general comite anumite erori gramaticale care sunt nepermise pentru un profesionist al dreptului. Sa le analizam:

Prima greseala gramaticala comisa de procuror este pleonasmul “din exterior, din afara sistemului”. Este mai mult decat evident faptul ca “din exterior” implica “din afara sistemului”. Chiar daca am presupune ca “din afara sistemului” ar putea fi o precizare, aceasta este incorect utilizata. Folosirea uneia din cele doua sintagme era suficienta raportat la continutul frazei.

A doua greseala se refera la folosirea unui adjdectiv pe post de substantiv “sa o dea unei iluzorii”.  Iluzoriu/e/i este, conform dictionarului limbii romane, un adjectiv, astfel incat el poate fi folosit in prezenta unui substantiv. 

“ILUZÓRIU, -IE, iluzorii, adj. Care nu poate fi realizat, care nu există în realitate; care amăgește, înșelător, amăgitor, himeric. – Din fr. illusoire, lat.illusorius.”

Cu toate acestea, cea mai grava eroare comisa este cea privind notiunile elementare de drept. In declaratia de presa Augustin Lazar face afirmatia precum ca: “Daca deschideti un tratat de criminalistica, nu veti vedea un capitol de infractiuni savarsite de magistrati.”

Aceasta afirmatie este cu mult mai grava, intrucat Augustin Lazar nu este doar un profesionist al dreptului, dar este si specializat in materia dreptului penal. Prin urmare, ar trebui sa cunoasca faptul ca aceasta  stiinta judiciara (criminalistica) se ocupa cu cercetarea mijloacelor și cu elaborarea metodelor pentru prevenirea infracțiunilor si pentru examinarea probelor judiciare în vederea descoperirii infracțiunilor săvârșite și a infractorilor.

Iata si definitia data de renumitul Prof. univ. dr. Emilian Stancu, profesor in cadrul Facultatii de Drept din Bucuresti:

“Criminalistica este o ştiinţă judiciară, cu caracter autonom şi unitar, care însumează un ansamblu de cunoştinţe despre metodele, mijloacele tehnice şi procedeele tactice, destinate descoperirii, cercetării faptelor antisociale, identificării persoanelor implicate în săvârşirea lor, precum şi prevenirea pregătirii şi desfăşurării unor asemenea fapte.”

Prin urmare, doar Codul penal ar putea cuprinde o sectiune dedicata exclusiv infractiunilor savarsite de magistrati, infractiuni care, bineinteles, pot fi analizate teoretic si practic intr-un tratat de drept penal si, nicidecum, de criminalistica.

Redam afirmatiile lui Augustin Lazar, care au facut obiectul prezentei analize:

“In unanimitate nu am agreat crearea acestei sectii specializate. Nu a mai auzit nimeni de asa ceva, de acum 20-30 de ani, cand era o sectie la procuratura generala nereformata, cum era atunci. Daca deschideti un tratat de criminalistica, nu veti vedea un capitol de infractiuni savarsite de magistrati.

Propunerea e gandita vadit de cineva din exterior, afara sistemului. Cineva vrea sa ia DNA-ului directia specializata, care face deja o munca ce da rezultate, si sa o dea unei iluzorii… sa faca un experiment. DNA ramane fara obiectul activitatii sale. Se va infiinta o directie contra magistratilor, care nu se stie ce va face… va ancheta in acelasi loc infractiuni de coruptie, rutiere si de alta natura”.

66 Comentarii
 1. Paul Marica spune

  Și cine cunoaște ? Dragnea si Toader ?

  1. Stefania Mares spune

   Exact !!!

 2. Elena Neagoe spune

  Păi dacă ar cunoaște ar mai fi el în funcție?! Mă îndoiesc. Această funcție ca și cea de șef al DNA sunt rezervate exclusiv proștilor care au în schimb alte ”calități”

  1. Danut Mihit spune

   Stimata d-na va rog sa imi spuneti un domeniu in care Romania a progresat in ultimii 28 de ani si prin ce inventii au ajuns politicienii super bogati

  2. Elena Neagoe spune

   Cine v-a convins pe dumneavoastrp Că sursa bogăției sunt invențiile?Numai unii inventatori – care au avut și spirit antreprenorial și noroc – au ajuns bogați. Alții (foarte mulți, au sfârșit în sărăcie), Tesla e doar unul dintre ei, comparați-l cu Edison). Dar, dincolo de asta, nu văd ce legătură este între personajele în cauză și ”progres”. Dacă grija dvstră e cum de unii sunt bogați apoi aveți o mentalitate nu comunistă, ci de-a dreptul bolșevică.

 3. Cătălin Olălău spune

  ESTE ARDELEAN.

 4. Severin Severin spune

  Este prost de pute

 5. Dumitru Popa spune

  Când ești ,,în direct “se pot face greșeli de exprimare ,când ești în fața unui text ,poți reveni asupra greselilor și de exprimare și gramaticale. Calin Olalau face remarca ,este ardelean .Are dreptate ,este ardelean gândește mai încet dar gândește bine !Și încă ceva,nu face parte din categoria penalilor.

  1. Aurel Barbor spune

   Tot ce a gandit pana acum acest procuror general este si incet, dar si prost.Daca inca nu face parte din categoria penalilor eate avantajul functiei pe care o detine.In afara de protectia coruptiei la nivel inalt, nu a facut nimic bun pentru tara.

  2. Dumitru Popa spune

   Oare sa-mi pun întrebarea ,de unde aveți informațiile ca ar trebui sa fie penal?Informații care nu sunt publice ! Faptul că ,încă, nu s -a pus şaua pe justiție se datorează și domnului Lazăr !

  3. Doru Mester spune

   Aurel Barbor , ce glumet sunteti !!!😢😓

  4. Neculai Razvan spune

   A. Lazar,slugoiul perfect…..

  5. Dumitru Popa spune

   Mai bine glumeț decât ….,da ,decât …!

 6. Ionel Nicolaie spune

  Impegat de miscare-reflexia in oglinda!

 7. Ioan Cristian Rotar spune

  De unde aveti prostiile astea?drecu n voi

 8. Papamihalopol Cristian spune

  L-A PĂRĂSIT ȘI UMBRA !! ȘI TOT DEGEABA !!

 9. Mihai Dorobantu spune

  Pai intradevar este prost ca este corect, daca ar fi destept ca cei care promit ca da 25% la salariu si netul iti scade ar fi vazut mai bine… multi tampiti in Ro.

  1. Ionel Nejloveanu spune

   Ti-a scazut tie salariul s-au vorbesti vorbe ?

  2. Mihai Dorobantu spune

   Te astepti la ceva bun din partea PSD? Pana de curand spuneau ca nu vor umbla la pilonul II de pensii ca sunt numai prostii cei care aduc in discutie asa ceva. Acum fapt concret statul este cel mai bun administrator in ceea ce priveste pilonul II de pensii. Nici gluma nu-i pot spune la asa ceva. Dupa parerea mea Statul = Mafie

  3. Bratila Gimi spune

   Mihai Dorobantu.. și când te gândești că PNL+usr spuneau că dacă vor câștiga alegerile din decembrie, va fi austeritate căci nu sunt bani..,,ciuma roșie”, a găsit..

 10. Ion Vlad spune

  Cu indivizi ca asta ?! Romania se prabuseste dib ce in ce mai mult..

 11. Barbu Gugu spune

  Idiotul ăsta este un analfabet,nu stiu daca a facut vreo facultate si daca da cum a facuto

  1. Sorin Sorin spune

   Un lucru e sigur. Scrie mai gramatical ca tine…

  2. Barbu Gugu spune

   Daca esti pupincurist ,pupa-l in continuare. Nu suntem toți culți ca tine.

  3. Aurel Sava spune

   Facut o se scrie

  4. Hampy Hampy spune

   Mata a fost curva????

  5. Hampy Hampy spune

   Prostimea e multa…..psdistii putini dar multi….pleonasm…dar adevar….vai de uleiururile si zaharurile mamii lor.. ..ma refer la spaga data electoratului….imbecil

  6. Hampy Hampy spune

   Vai de mama lor…..ptr o bucata de paine …isi dau viata copiilor la schimb

  7. Nicolae Anghel spune

   daca ar fi curte cu juri nua r mai fi nimeni idiot sau analfabet, asa va injurati unul pe altul ca agramati sunte-ti toti astia cu *opinii independente*

  8. Sorin Sorin spune

   Domnule Barbu, să vă spun un secret…”natura ne aseamănă, educatia ne deosebește” să nu mai spuneti la nimeni, e “secret”

  9. Comori Colorate spune

   TU VORBESTI, AGRAMATULE !!

 12. Trifan Daniel spune

  Voi desteptii confundati cinstea, Lazar, cu inteligenta ministrilor, corupti, secretara, sofer, tractorist.

 13. Iuliu Stanciu spune

  El cunoaste dreptul tupeului si limba debitarii de minciuni otravite, pe baza ordinelor primiet!

 14. Zaharia Ioan spune

  Povesti !

 15. Victor Hlibitschi spune

  Solutia e simpla afara cu toti diplomati din guvern si parlament

 16. Liliana Ionita spune

  Analfabet !

 17. Trifan Grigore spune

  In mintea voastră de PSD-isti rusofili.

 18. Danut Mihit spune

  Cred ca solutia “salvatoare”pentru noi ar fi sa punem ministrii din asistatii sociali.Am elimina riscul sa fie impotriva si ar cunoaste mai bine adevaratele probleme a romanilor si inca ceva in plus ar sti sa faca rost de minimul de supravietuire

 19. Gica Ciubotaru spune

  Cine dracul a pus acest animal pe aceasta funcție

 20. Hara Cristea spune

  Exista un singur roman adevarat care crede ca acest neica lazar a fost numit in functie pe criterii de competenta si integritate?

 21. Aurel Sava spune

  Este vechea garda!iohanis l a numit ,si iohanis nu este numit politic?este numit de dreapta pollitica ,cine spune altceva trebuie sa injectam creier in cap!

 22. Stefan Dan spune

  Buna dimineata

 23. Sandu Dumitrache spune

  Un dement care alaturi de kovesi ar trebui sa facă 50 ani de puscarie

 24. Alexandru Juncar spune

  Un impostor incompetent …

 25. Ovidiu Savu spune

  Sa mori tu de PSD ist corupt .

 26. Ovidiu Savu spune

  Si aprop o Romania nu e a voastra , ci a poporului .

 27. Emilia Pintilie spune

  Asta. Este un escroc. Lazar. Trebue. Demis. Imediat.

 28. Constantin Atodiresei spune

  Zisera, desteptii ,,sovietici”!

 29. Macovei Florin spune

  Important e sa gândești românește, sigur Alde PSD gândesc românește 100%. Păcat ca sunt plătiți din banii noștri, macar de i-ar plăti cei pentru care gândesc.

 30. Mihai Bogdan spune

  Si asta ca si ocupanta functie din DNA, trebuiau de mult timp schimbati, dar ce sa le faci daca ambii il au pe nasul in suflet nu ?

 31. Vina Constantin spune

  Comunistul asta poate stie limba rusa.

 32. Iulian Bogdan spune

  PACAT DE TARA ASTA.SE PARE CA ESTE BINE CE SE INTAMPLA CU POLITICUL SI INCURAJATI !! PRIMESC APLAUZE CEI CARE FURA SI AU DISTRUS TOATA TARA ASTA!! Ne meritam soarta!! Daca cei multi ca si mare parte de aici sustin cloaca de hoti din politica

 33. Liviu-mihai Murgu spune
 34. Rodica Horotan spune

  PSD este prost nu procurorul in cauza si puțin respect nu dăunează nimănui !

 35. Constantin Chirpac spune

  Mai bine ! Cei mai mari excroci sunt cei care cunosc legile si limba natiunii !!!

 36. Sorin Onofrei spune

  Augustin este unul din ultimii apărători ai democrației împotriva caracatiței PSD.

 37. Balan Liliana spune

  Penibil, josnic…..p

 38. Hampy Hampy spune

  Plm….gunoaie psdiste…fara liniutza…..eu il sustin

 39. Daniel Vlad spune

  Mare dreptate ai!!!!

 40. Panait Istrate spune

  Nu ma mira. Numai cand le vezi fetele, iti vine sa-i trimiti in lanul de porumb. Asta e. Trebuie sa parcurgem si “perioada neghiobilor”.

 41. Gabriel Mladin spune

  Eu cred ca nu place la multi fiindca ii ardelean . Poate gresesc

 42. Gica Irimia spune

  Augustin Lazăr are o boală de care nu poate scapa mentalitate comunista

 43. Ciprian Miron spune

  Popa Da ști că are dosar penal.?? Lazăr??e securist ceusist si cum vreți să gândească.

 44. Georgica Lupascu spune

  o sluga

 45. Constantin Georgescu spune

  Este precum ,,nitul” bătut în cap!!!

 46. Comori Colorate spune

  ESTE DOVEDIT ! SUNTETI LINGAI si ca atare UNLIKE!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata