Facebook și-a asumat răspunderea în scandalul Cambridge Analytica

0

Mark Zuckerberg a fost audiat în Congresul SUA, la Comisia pentru Afaceri Juridice din Senatul SUA. Fondatorul Facebook a dat explicații în fața senatorilor, după scandalul Cambridge Analytica (CA). ”A fost greșeala mea și îmi pare rău.

Eu am fondat Facebook, eu conduc compania și sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă aici”, a spus Mark Zuckerberg, în fața Congresului.

Mark Zuckerberg a fost audiat în Congresul SUA, la Comisia pentru Afaceri Juridice din Senatul SUA. Fondatorul Facebook a dat explicații în fața senatorilor, după scandalul Cambridge Analytica (CA). ”A fost greșeala mea și îmi pare rău. Eu am fondat Facebook, eu conduc compania și sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă aici”, a spus Mark Zuckerberg, în fața Congresului.

”Facebook este o companie optimistă şi idealistă. În cea mai mare parte a existenţei noastre, ne-am concentrat pe tot binele pe care îl poate genera conectarea oamenilor. În timp ce Facebook s-a dezvoltat, oamenii au primit un nou instrument puternic pentru a rămâne conectaţi la persoanele pe care le îndrăgesc”, a spus fondatorul Facebook în fața Congresul american.

El a afirmat că vor fi luate măsuri pentru a evita greșeli similare. 

Va dura ceva timp să realizăm toate schimbările pe care trebuie să le facem, dar eu sunt hotărât să reuşim. (…) Mai întâi, înţelegem exact ce a făcut Cambridge Analytica şi vom informa toate persoanele care au fost afectate. Ce ştim acum este că Cambridge Analytica a accesat abuziv informaţii, cumpărându-le. Când am contactat Cambridge Analytica iniţial, reprezentanţii companiei ne-au spus că au şters datele. Acum o lună, am auzit noi informaţii potrivit cărora această promisiune a fost falsă. În prezent lucrăm cu guverne din SUA, Regatul Unit şi din jurul lumii pentru a realiza un audit complet a ceea ce am făcut şi pentru a ne asigura vă vor şterge orice date deţin încă”, a mai spus CEO-ul Facebook.

Fondatorul Facebook și-a asumat răspunderea în scandalul Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg a explicat parlamentarilor americani cum sunt prezentate utilizatorilor politicile de confidențialitate ale Facebook, după scandalul Cambridge Analytica. Anterior, a ieșit la iveală că acesta  își va asuma întreaga răspundere în scandalul Cambridge Analytica.

”Este clar acum că nu am făcut destule pentru a preveni ca aceste unelte să fie folosite pentru a face rău. Iar acest lucru include știrile false, intervențiile străine în alegeri și discursurile de ură”, a scris Zuckerberg în mărturia pe care o va susține în fața senatorilor americani, potrivit unei copii a acesteia obținută de CNN.

Acest lucru s-a întâmplat, marți, la audierea în Congresul SUA.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.