Social-Juridic

Facilitati acordate studentilor

Facilitati acordate studentilor pentru infiintarea unei afaceri

Photo: www.ordineazilei.ro
Photo: www.ordineazilei.ro

Tot mai multi absolventi de liceu pornesc in alegerea specializarii cursurilor universitarea cu gandul de a pune bazele propriei afaceri. Daca esti student, ai o idee de bussiness pe care doresti sa o pui in practica, dar nu ai resursele financiare necesare pentru infiintarea unei societati comerciale, trebuie sa afli ca statul, prin intermediul Oficiului Registrului Comertului, vine in intampinare acestei probleme si acorda studentilor facilitati pentru asemenea de operatiuni.

Pentru a beneficia de aceste facilitati trebuie doar sa indeplinesti urmatoarele criterii:

  • Sa urmezi cursurile unei forme de invatamant superior la o institutie de invatamant acreditata,
  • Sa fii student in anul II cel purin si sa fi indeplinit toate obligatiile prevazute de senatul universitatii,
  • Sa nu fi depasit varsta de 30 de ani

Daca indepliniesti aceste conditii, trebuie sa stii ca la prezentarea dosarului pentru infiintarea societatii, Registrul Comertului va aplica scutiri de taxe, in principal, pentru urmatoarele:

  • Tarife pentru serviciile de asistenta oferite de oficiile registrului comertului,
  • Taxele pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la oficiile registrului comertului,
  • Taxe pentru autorizarea functionarii solicitate comerciantilor la infiintare, precum si taxele pentru obtinerea de la administratia publica locala a autorizatiei de desfasurare a unor activitati economice in mod independent.

Aceste facilitati se vor acorda o singura data pentru constituirea unei singure societati comerciale, cu obigatia fondatorului de a nu cesiona total sau partial actiunile ori partile sociale pe o perioada de 3 ani de la inmatricularea societatii. Totusi, in cazul in care circumstantele o impun, cesionarea se poate efectua, dar societatea va fi obligata la restituirea integrala a sumelor pentru care s-au acordat scutiri de plata.

 

Andreea Andrei

Andreea Andrei
Consultant