Impozitarea cadourilor acordate salariatilor

0

IMPOZITAREA CADOURILOR ACORDATE SALARIATILOR CU OCAZIA SARBATORILOR LEGALE

 

  Se apropie Sărbătorile Pascale şi cei mai mulţi dintre angajatori sunt în căutare de soluţii şi de idei de cadouri pentru salariaţii lor. Conform art. 142 lit. b) din Codul fiscal angajatorii pot acorda cadouri in bani si/sau in natură, inclusiv tichete cadou cu ocazia sarbatorilor legale precum Pastele, Crăciunul sau alte sarbatori similare ale altor culturi religioase, de 8 martie, ori de 1 Iunie, in beneficiul copiilor minori ai salariatilor.

În măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, nu depăşeşte 150 lei, veniturile nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale, conform art. 142 lit. b) din Codul fiscal.

Daca un salariat are doi sau mai mulţi copii minori, poate primi, pentru fiecare dintre ei, tichete cadou în valoare de 150 de lei – neimpozabili pentru fiecare copil minor.

Aşadar, spre exemplu, cadourile acordate de Paşte nu intră în baza de calcul al impozitului şi al contribuţiilor sociale dacă:

– sunt acordate în beneficiul copilului minor;

– nu depăşesc valoarea de 150 de lei/copil minor;

În cazul în care valoarea cadourilor depăşeşte 150 de lei/salariat, partea care depăşeşte limita de 150 lei reprezintă venit din salarii şi se cuprinde în baza de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii.

În cazul tichetelor cadou acordate cu destinaţia alte cheltuieli sociale prevăzute de contractul de muncă, altele decât cele prevăzute la art. 142 lit. b), acestea vor intra în baza de calcul al impozitului pe venit indiferent de valoare, dar vor fi excluse din baza de calcul a contribuţiilor sociale dacă sunt prevăzute în contractul de muncă cu destinaţia de cheltuieli sociale.

Idei de cadouri care pot fi acordate salariaţilor cu ocazia sărbătorilor legale:

– vouchere la diverşi furnizori de produse cosmetice;

– tichete cadou;

– cadouri în bani;

– produse cadou;

– coşuri cadou cu produse tradiţionale sau gourmet;

Un salariat/o salariată aflat(a) în concediu de creştere a copilului poate să beneficieze de tichete cadou?

Conform art. 51 alin. (1) lit.a) din Codul muncii, contractul individual de muncă se suspendă din iniţiativa salariatului în cazul concediului de creştere şi îngrijire copil în vârstă de până la 2 ani, sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani.

Pe perioada suspendării contractului individual de muncă nu se presteza muncă. Drepturile salariale sau de natură salarială sunt suspendate conform art. 49 alin. (2) din Codul muncii, tichetele cadou incluzându-se în această ultima categorie.

În consecinţă, strict legal, NU se pot acordă tichete cadou salariaţilor/salariatelor aflaţi/aflate în concediu de creştere a copilului.

Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne (art. 49 alin. (3) din Codul muncii). Dacă această condiţie este îndeplinită, s-ar putea acordă tichete cadou, eventual până la limita impozitării.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.