Iohannis:”Vă rog să terminați cu această țopăială fiscal-bugetară”

0

   Președintele Klaus Iohannis a cerut coaliției PSD – ALDE  și celor de la UDMR să INCETEZE cu ”țopăiala fiscal-bugetară”, accectuand faptul ca românii trebuie să aibă garanția că Guvernul apără și promovează statul de drept

”Stimați pesediști, aldiști, udemeriști, în numele românilor vă rog să terminați cu această țopăială fiscal-bugetară. Taxa de solidaritate. (…) Fiți solidari cu românii și guvernați responsabil. Vă solicit să guvernați în așa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%. Vă solicit să guvernați în așa fel încât românii să aibă garanția că Guvernul României apără și promovează statul de drept. Nu-mi doresc niciodată să mai avem sincope de tipul Ordonanței 13. Vă rog să faceți tot ce este necesar pentru a arăta partenerilor noștri din NATO, din Uniunea Europeană, aliaților noștri că suntem oameni serioși, că suntem o țară serioasă, cu toate sincopele politice, și că știm să ne respectăm angajamentele”, a spus Klaus Iohannis, la ceremonia de depunere a jurământului de către membrii Cabinetului Mihai Tudose.

Presedintele a făcut un apel către noul Guvern pentru ca acesta sa  respecte angajamentul potrivit căruia se alocă 2% din PIB pentru Apărare.

“Dovediți că știm să respectăm angajamentul de 2% pentru cheltuieli de apărare, așa cum am promis aliaților NATO. Dovediți că suntem capabili să ținem deficitul bugetar sub control, să promovăm investiții publice și private, să avem în continuare creștere economică, așa cum ne-am angajat față de partenerii din Uniunea Europeană. Fie ca această a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima! Eu mi-o doresc, românii și-o doresc și pot doar să sper foarte tare că și dvs vă doriți același lucru. În acest sens, încă o dată: succes!”, a încheiat președintele Klaus Iohannis.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.