Jocuri care dezvolta inteligenta emotionala a copilului tau!

0

   Deseori citim sau auzim cat de importanta este inteligenta emotionala. Spre deosebire de IQ, aceasta poate fi modelata. Si cum stim ca binele copilului tau va fi mereu pe primul plan, am decis sa va spunem cateva jocuri pentru a-i dezvolta copilului inteligenta emotionala. inteligenta emotionala a copilului

Jocuri dezvoltare emotionala copii

exercitii pentru dezvoltarea inteligentei emotionale,nta emotionala a copilului

  • Inventatul de povesti

Acest joc are rolul de a dezvolta imaginatia copilului tau. Practic trebuie sa ii dai copilului tau un set de termeni fara legatura intre ei. De exemplu : castel, avion, scaun, galeata, foc.

  • Jocul complimentelor – jocuri pentru exprimarea emotiilor

Acest joc se adreseaza unui grup de copii, asezati in cerc, si fiecare copil ii va face un compliment celui de langa el, privindu-l in ochi. Acesta din urma isi va exprima recunostinta si va face acelasi lucru.

  • Ghici ce s-a intamplat

Gaseste cu ajutorul internetului poze ce ilustreaza diverse situatii, de exemplu primirea unui cadou, si lasati-l pe copil sa intuiasca exact ce s-a intamplat privind imaginea. Acest joc, aparent banal il va ajuta sa-si dezvolte intuitia, dar si logica

  • Continuarea povestii – dezvoltarea emotionala a copilului 

Acest joc poate fi jucat in doi sau chiar in grup! Cineva incepe sa spuna o poveste si fiecare va adauga de la el o mica parte. Puteti interveni pentru a-i ajuta pe copii sa pastreze o legatura intre evenimente.

  • Jocuri de tip puzzle. Acestea dezvolta rationamentul, dar si coordonarea ochi-mana.
  • Cuburi  Construirea prin intermediul cuburilor ajuta mult dezvoltarea inteligentei copiilor, lego-urile fiind o optiune perfecta. Desigur, cresterea dificultatii constructiei se va face treptat.
  • Practicarea unui sport va ajuta enorm copilul, prin oxigenarea mai eficienta a creierului si, implicit, la rezultate intelectuale mult mai bune.inteligenta emotionala a copilului
  • Sahul, sudoku, jocuri de cuvinte si de memorie – cultivarea inteligentei emotionale
  • Jocuri de societate, acestea sunt ideale pentru a-l invata pe cel mic sa gaseasca rapid solutii
  • Jocuri video – Exista o multime de aplicatii care il pot ajuta pe cel mic sa isi dezvolte rationamentul si gandirea, insa ideal e sa stabiliti un program pentru aceste jocuri, pentru a evita sedentarismul si dependenta de calculator.

 In concluzie, aproape orice tip de joc este benefic pentru cei mici, insa unele jocuri trebuie practicate cu moderatie.

inteligenta emotionala a copilului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.