Liberalii au votat: Klaus Iohannis, candidat la preşedinţie!

0

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedintele şi pe Ludovic Orban pentru a fi desemnat premier.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat că parlamentarii liberali vor depune şi în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, afirmând că vor strânge toate forţele politice din Parlament pentru a îndepărta coaliţia PSD-ALDE de la guvernare, potrivit news.ro.

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedintele şi pe Ludovic Orban pentru a fi desemnar premier.

“PNL are candidat la functia de presedinte al Romaniei, in persoana lui Klaus Iohannis, actual presedinte al Romaniei. De asemenea, PNL, in conformitate cu prevederile statutare, a decis candidatul partidului la functia de prim-ministru. Le multumesc tuturor colegilor care si-au exprimat increderea in capacitatea mea de a gira aceasta candidatura”, a declarat Ludovic Orban, in plenul Consiliului National, dupa anuntarea rezultatului votului care l-a confirmat ca propunere de premier al PNL.

Pentru susţinerea candidaturii lui Iohannis, au fost exprimate 817 voturi, din care 793 au fost pentru, iar 24 au fost declarate nule.

În ceea ce priveşte candidatul PNL la funcţia de premier, au fost exprimate 821 de voturi, din care 686 pentru Ludovic Orban, 113 pentru Viorel Cataramă, iar 23 au fost declarate nule.
Ludovic Orban a promis că PNL va veni cu un program de guvernare, dar nu scris pe picior, ci cu răspunsuri serioase, profunde, bazate pe anaize şi pe studii de impact.
“Ni se cere de foarte mulţi analişti, comentatori şi foarte mulţi cetăţeni să venim cu un program de guvernare şi vom veni cu un program de guvernare, dar nu un program de guvernare scris pe picior, nu aşa un program de guvernare cum a fost programul pe care l-a prezentat actualul partid de guvernare, o colecţie de minciuni scoase din cărţile cu baronul Munchausen.
Trebuie să venim cu răspunsuri serioase, profunde, care să se bazeze pe analize, pe studii de impact, pe analiza comparativă a politicilor publice în diverse domenii în toate ţările europene, care să aibă la bază cu adevărat rezolvarea marilor probleme care există în societatea românească, a tarelor profunde de sistem, a disfuncţionalităţilor majore, a minciunilor care se perpetuează în discursul public şi al oamenilor politici numai din dorinţa de a ascunde existenţa acestor probleme”, a spus Orban.
El a spus că susţine o guvernare cu 14-15 ministere şi că este total împotriva ordonanţelor de urgenţă.
Preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL, Gheorghe Flutur, a declarat duminică, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, că salută susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedinte şi, de asemenea, susţinerea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, pentru funcţia de prim-ministru.
El afirmă că pentru asta partidul trebuie „să fie bine organizat şi întărit în teritoriu”.

„S-a discutat astăzi un lucru extrem de important pe care îl salut – parteneriatul cu preşedintele României şi, de asemenea, candidatura la funcţia de prim-ministru (a lui Ludovic Orban – n.r.). Pentru asta toată lumea ştie că partidul trebuie întâi să fie bine organizat şi colegii mai au discutat despre organizarea partidului şi întărirea lui în teritoriu”, a declarat Gheorghe Flutur, citat de news.ro

Potrivit lui Flutur, PNL trebuie să aibă mesaje pentru a întări partidul şi toţi liberalii trebuie să răspundă unor provocări ale societăţii româneşti.

„Trebuie să aibă mesaj şi am câteva sugetii (…) eu cred că noi trebuie să răspundem la câteva provocări. Uneori ne-am grăbit să scoatem guverne din umbră, de la soare, ne-au făcut ţăndări programul de guvernare, că nici n-am mai apucat să îl aplicăm, dar dacă PNL este responsabil, şi ştiu că este, trebuie să răspundă imediat la nişte provocări ale societăţii româneşti”, a continuat acesta.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.