Legea privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş este neconstituțională

0

Curtea Constituţională a României a admis, luni, sesizarea PNL şi PMP referitoare la proiectul de lege privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş.

„Parlamentul nu poate să dea legi cu caracter individual care să producă efecte pentru o singură persoană juridică, că aici e vorba de o persoană juridică. Nu s-au reglementat raporturile dintre părinţi, elevi, studenţi, acolo s-a înfiinţat o şcoală”, a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu, după şedinţă.

PMP şi PNL au atacat la CCR, în data de 13 februarie, legea privind înfiinţarea Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureş.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul CCR, pe ordinea de zi a şedinţei de plen de luni s-a aflat obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano – Catolic II “Rákóczi Ferenc”, obiecţie formulată de 50 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi 16 deputaţi aparţinând grupului Partidului Mişcarea Populară.

“Suntem dezamagiti, comunitatea noastra este dezamagita. Un putem vorbi despre un stat de drept democratic in momentul in care Parlamentul nu poate aplica drepturile minoritatilor garantate de Constitutie – a declarat presedintele UDMR, Kelemen Hunor dupa decizia Curtii Constitutionale de a impiedica infiintarea unei scoli romano-catolice la Targu Mures”

“In timp ce MAE se lauda cu statutul Romaniei de tara-model, infiintarea unei scoli maghiare in aceasta tara, membra a Uniunii Europene, este considerata un act neconstitutional.In 2018, Romania nu are nici viziune, nici obiective pe termen lung.

Singura explicatie pe care o gaseste clasa politica romaneasca pentru esecul sau este nationalismul, care se dovedeste a fi cea mai puternica arma a partidelor romanesti. Iar Partidul National Liberal (PNL) si Partidul Miscarea Populara (PMP) actioneaza cu atat de multa josnicie si naturalete, incat fostii lideri ai PRM ar putea sa invete de la ei, luand notite in prima banca” a afirmat liderul Uniunii.

UDMR precizeaza ca nu va renunta si ca va discuta cu reprezentantii parintilor si cu Biserica Romano-Catolica despre urmatorii pasi care trebuie intreprinsi pentru rezolvarea acestei situatii- a subliniat presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Surse:Google News

Get real time updates directly on you device, subscribe now.