Liviu Dragnea s-a enervat pe un jurnalist: ”Ce prostie ai spus?”

0

Liviu Dragnea s-a prezentat, vineri seară, la sediul DNA.  Șeful PSD a aflat după vizita la DNA că anchetatorii îi vor pune la dispoziție o copie a întregului dosar Tel Drum.

Inițial, președintele PSD nu a vrut să facă declarații, precizând că va vorbi cu presa doar la ieșirea din sediu. Totuși, Liviu Dragnea s-a enervat pe un jurnalist, care l-a întrebat despre un acord de vinovăție în dosarul Tel Drum.

Ce prostie ai spus, poți să repeți? Cum să recunosc o vină pe care nu o am?”, s-a răstit Liviu Dragnea la ziarist.

După ce a ieșit din sediul DNAliderul PSD a făcut cîteva declarații scurte:

– Am fost anunţat că îmi va fi dată o copie a dosarului în format electronic, aşa cum am cerut

– N-a fost nimic ascuns, a fost solicitare in biroul Camerei, s-a aprobat. La Înalta Curte nu aveam de ce să anunț, pentru că eu plecasem de la Înalta Curte.. între timp s-a hotărît să se amâne, deci nu aveam ce să anunț.

– Nu vreau să vorbesc în fața acestei instituții de aceste subiecte.

– Am avut niște întâlniri separate acolo. La cine vreți să cerem aprobare ca să mergem acolo? V-ați uitat în Constituție? Uitați-vă bine în Constituție.

– Eu sper să se ajungă la adevăr, nu la minciună.

– Nu vreți să vorbim la Parlament, că abia a început dezabaterea.

– Votul de încredere i l-am acordat noi în Parlament, nu faceți confuzie.

– Nu exista conflict între BNR și Guvern.

Prezenţa acestuia la DNA are loc în contextul în care cu două zile în urmă DNA a anunţat că în acest dosar a fost începută urmărirea penală a fostului vicepremier Sevil Shhaideh, care în prezent este  consilier al premierului Viorica Dăncilă, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

De asemenea, DNA a început urmărirea penală împotriva unui director din Ministerul Dezvoltătii şi Regionale şi Administraţiei Publice şi a fostului şef al Consiliului Judeţean Teleorman Adrian Gâdea.

Procurorii spun că în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.