Luna Neagră și Luna Nouă – la granița dintre știință, religie și mit

0

 

Conspirația ”dark moon”(Lilith) & Luna Nouă din noaptea de 30 septembrie/1 octombrie ne asigură o călătorie spre sinele nostru

       Fenomenul astronomic Luna neagră – 30 Septembrie 2016

        Un fenomen astronomic rar – Luna neagră – se produce pe 30 septembrie în emisfera vestică, deasupra Americii de Nord și de Sud și în zonele vestice ale Europei. În emisfera estică, în cea mai mare parte a Europei evenimentul se va produce pe 30 octombrie, iar în estul Asiei, în Japonia, în Noua Zeelandă și în Australia, Luna Neagră coincide cu data marcării sărbătorii Halloween – 31 octombrie.

  • Luna Neagra apare atunci cand avem doua luni noi in aceeasi luna.

    luna-neagraSpectaculosul fenomen se produce atunci când partea iluminată a Lunii este prinsă în umbra Pământului, ceea ce o face imposibil de văzut. Fenomenul se întâmplă aproximativ la fiecare 32 de luni, dar de data aceasta are o semnificaţie deosebită datorită altor activităţi din univers, ce vor avea loc în această lună. Prima zi a lunii septembrie a adus cu ea un „inel de foc“, o eclipsă de soare, Luna aliniindu-se cu Pământul şi Soarele deasupra Africii, strălucitorul astru fiind făcut să pară întunecat. Acest lucru, adăugat fenomenului „Luna Neagră“, îi face pe mulţi să se teamă de ce este mai rău.

     Portalul american natureworldnews.com notează faptul că unii oameni sunt convinși că Luna Neagră anunță în 2016 sfârșitul omenirii, iar alții spun chiar că acest lucru este anunțat în Biblie. Ei dau exemplu Evanghelia după Matei, capitolul 24, versetul 29, în care se menționează – “Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui”.

    luna-neagra1    Alți conspiraționiști cred că sfârșitul lumii este prevestit și în Evanghelia după Luca, capitolul 21, versetul 25, în care sunt notate următoarele – “Şi vor fi semne în soare, în lună şi în stele, iar pe pământ spaimă întru neamuri şi nedumerire din pricina vuietului mării şi al valurilor”.

  • Luna nouă astronomică (denumită uneori în engleză “dark moon”, adică “Lună întunecată” sau “Lună neagră”), se produce prin definiție în momentul precis al conjuncției astronomice în longitudine ecliptică cu Soarele, așa cum este văzut de pe Pământ. Această fază a Lunii este interesantă pentru astronomi, pentru că ea garantează că Luna nu va fi vizibilă în timpul nopții, luminozitatea ei îngreunând observarea cerului.

  • În 1898, astronomul german George Waltemath a propus pentru “dark moon” denumirea Lilith, pentru ceea ce el considera a fi a doua Lună a Pământului, supoziție demonstrată a fi eronată ulterior. Luna neagră (Lilith) s-a crezut a fi o planetă misterioasă până în secolul XX, însă astronomii susțin că este vorba doar despre un fenomen ceresc.

CITITI mai mult pe www.comunitate-spirituala.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.