Manuale pentru…orice, mai putin pentru performanta!

0

  In fiecare an este aceeasi problema in invatamant … manuale noi. Manuale care nu sunt elaborate intr-o maniera potrivita pentru un scolar obisnuit, dar care trebuie sa toceasca. Sa nu mai vorbim de greselile gramaticale din manuale!

Ce pretentii putem sa avem de la copii, daca nici macar cei care au facut manualul nu vorbesc corect limba romana? Ce pretentii putem sa avem de la profesorii care la examenul de titularizare nu ating nici macar nota 5 ? Vrem ca ei sa ne educe copii? Nu cred, avand in vedere ca din salariile si asa mici, trebuie sa cotizam la sistemul de invatamant.

Nu am zis sa nu cotizam, ci sa ne fixam niste standarde. Si pe langa faptul ca tot ce primesc acesti copii zi de zi, ani la rand, este batjocura din partea profesorilo , noi avem pretentii ca ei sa aiba rezultate bune?! Cu ce drept putem sa le cerem unor victime ale sistemului sa faca performanta cand tot ce primesc este doar indiferenta?

Daca nu avem profesori buni, de ce nu implementam sistemul de invatamant la distanta cel putin pentru cei de clasele V-VIII si liceeni? De ce nu oferim unor copii ocazia sa invete de acasa, de a putea mari numarul de elevi dintr-o clasa si de a pastra doar cei mai buni profesori, care sa le explica elevilor prin inregistrari video diferite lectii?

Ca sa nu mai punem la socoteala ca manualele scolare ar fi mult mai ieftine, nefiind necesara tiparirea acestora? Salariile profesorilor ar putea creste, avand in vedere ca s-ar pastra doar cei care stiu sa predea, elevii ar invata mult mai usor, manualele nu ar fi scumpe. Prezenta eleviilor fiind obligatorie numai la evaluari, pentru a fi siguri ca evaluarile vor fi corecte .

Daca nu putem sa ne ocupam de un sistem al zi, macar sa avem unul la distanta, cu mai putine investitii si mai multe rezultate!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.