Mesajul lui Einstein descoperit in capsula timpului

0

   Mesajul lui Einstein  “Vremurile noastre sunt productive şi avem minţi creatoare. Invenţiile ne uşurează viaţa în mod considerabil. Traversăm mările folosind puterea tehnologică. Am învăţat să zburăm, putem să trimitem mesaje şi ştiri fără dificultate în întreaga lume, folosind cablurile electrice.

Totuşi, oameni care trăiesc în ţări diferite se omoară unii pe alţii şi de aceea cei care se gândesc la viitor trăiesc în spaimă şi teroare. Inteligenţa şi caracterul maselor sunt inferioare faţă de cele ale câtorva indivizi, care produc lucruri valoroase pentru comunitate. Mă încred că posteritatea va citi aceste rânduri cu un sentiment de superioritate justificată şi cu mândrie“,

Acesta este mesajul lui Einstein  introdus in capsula timpului. care urmeaza sa fie dezgropata 5000 de ani mai tarziu

 Compania Westinghouse Electric a pregătit două capsule ale timpului, cu ocazia Târgurilor Mondiale desfăşurate la New York, în 1939 şi 1964. Cu toate ca recipientele construite nu au fost primele de acest fel, Capsula I a fost prima careia i-a fost atribuita aceasta denumire. Mai mult,  Compania Westinghouse Electric a fost prima care a avut o abordare stiintifica si a sigiliat continutul celor doua recipiente cu scopul de a rezista timp de 5000 de ani, respectiv pana in momentul in care vor fi descoperite.

 Capsula I cântăreşte  aproximativ 400 kg si depozitează diverse invenţii ale perioadei in care a fost construita. Capsula urma  să fie dezgropată 5000 de ani mai târziu, mai exact în anul 6939. Scopul experimentului a fost ca urmaşii noştri, de peste 5000 de ani, să observe cât de mult a evoluat omenirea.

   Capsula conţine un numar de  35 de obiecte uzuale pe care oamenii le folosesc in viata de zi cu zi,  75 tipuri de textile şi materiale, documente ce au fost înregistrate pe microfilm şi un jurnal de ştiri cu o durata de  15 minute. De asemenea, printre obiectele sigilate in capsulă se află si un pachet de ţigări Camel, o pereche de ochelari, un ceas deşteptător sau monede şi bancnote de provenineta SUA.

    Printre documentele înregistrate pe microfilm se regăsesc un dicţionar, un almanah, tablouri celebre şi alte imagini reprezentând arta contemporană şi mesaje redactate de personalităţile vremii, inclusiv mesajul lui Einstein.

  Capsula conţine, de asemenea, un microscop pentru citit de dimensiuni reduse, instrucţiuni detaliate pentru realizarea unui microscop de dimensiuni mari, dar şi explicaţii in detaliu însoţite de ilustraţii privind sunetele şi cuvintele din limba engleză, pentru eventualitatea in care persoanele din viitor nu ar mai înţelege limbajul actual.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.