Mierea de albine – catalizatorul imunității; tipuri și proprietăți. Cum …

0

          Mierea a fost utilizata din cele mai vechi timpuri datorita proprietatilor sale. Pe langa gustul dulce atat de placut, mierea este un veritabil medicament natural, care are si proprietati antiseptice, antibacteriene, anti-inflamatoare si este un antibiotic natural.

 

Tipuri de miere si proprietățile acestora:

 

 Albinuțele harnice nu se odihnesc nicio clipă, iar rezultatul unei munci asidue ce durează de dimineață până seara, timp în care culeg nectarul florilor, este mierea.

Mierea de salcâm

 Cel mai cunoscut tip de miere este cea de salcâm, care este bogată în fructoză și rămâne foarte mult timp lichidă, fără să se zaharisească. Aceasta este un pansament pentru stomac, poate fi folosită în tratarea ulcerului și de asemenea este un excelent calmant pentru psihic.

 – este de culoare alb-galbuie, este parfumata si limpede. Are multa finete si discretie, ceea ce o face sa fie mult apreciata de catre copii. Indulceste alimentele si ceaiurile, fara sa le denatureze gustul. Este saraca in glucoza si bogata in fructoza, ceea ce o face sa cristalizeze foarte lent. In mod obisnuit, se considera ca ramane fluida pana la un an, dar daca este pura, poate sa nu cristalizeze mai multi ani.
Datorita continutului scazut de glucoza, ea poate fi consumata cu moderatie si de catre pacientii diabetici. Sunt permise 1-3 lingurite pe zi. La pacientii cu diabet (in special de tip 2), mierea in cantitati mici, pe stomacul gol, poate diminua si stabiliza glicemia.
Experimente prospective mai vechi s-au facut pe loturi de persoane dintre care unele consumau drept indulcitor doar zahar, iar altele consumau doar miere. Urmariti pe mai multi ani, s-a observat ca acei ce consuma zahar fac diabet in rata obisnuita, dar consumatorii exclusiv de miere nu se imbolnavesc de diabet.
La Universitatea Tor Vergata, din Roma, prof. Antonella Canini si echipa ei desfasoara studii asupra capacitatii antitumorale a mierii. Pe culturi celulare de melanom bovin, s-a evidentiat ca mierea de salcam in dilutie de 1/40, exercita, in 24 de ore de la tratare, un efect inhibitor celular de 35-45%.

      Mierea de salcam este expectoranta, calmanta a tusei, diuretica, antidiareica, regulator intestinal, indicata pentru suferinte gastrice, in tratamentul asteniei si al nevrozelor.Mierea de salcâm proaspătă este fluidă, are o aromă și un gust foarte plăcut și o culoare aurie, minunată. Se cristalizează foarte greu, abia după un an, un an și jumătate. Fiind un antitusiv excelent, aceasta este ideală ca și tratament pentru calmarea tusei, consumată în ceai cu lămâie, sau în stare naturală.

De asemenea, este folosită pentru a trata astenia și diferitele nevroze precum și gastrita.

Puteți dilua o lingură de miere de salcâm într-un pahar mic de apă călduță și să o consumați înainte de masă. În plus, mierea de salcâm este excelentă pentru gravide și pentru copii, pentru întărirea sistemului imunitar.

 

Mierea de salcam este varietatea de miere obtinuta din polenul florilor de salcam. Este tipul de miere care se zahariseste cel mai greu, datorita continutului sau mai bogat in fructoza decat al altor tipuri de miere.

Mierea de salcam are urmatoarea compozitie chimica:
– 41,7 % fructoza
– 10% zaharoza si maltoza
– 37,4% glucoza
Toate acestea reprezinta zaharuri naturale!
Mierea de salcam contine: – vitaminele B1, B2, B,6, B12, B9 (acid folic); enzime, fitohormoni (hormoni vegetali), acizi: lactic, malic, oxalic, citric; flavonide (substante antioxidante), dextrina, factori antibiotici, dar si substane minerale cum sunt: calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru, calciu si sulf. In total, substantele care intra in compozitia acestei mieri sunt in numar de 435. Din acest motiv a fost denumita si “hrana vie”.
Din punct de vedere al substantelor nutritive, mierea de salcam contine numai 1% proteine si intre 70 si 80% glucide. Este un sortiment de miere mai dulce decat altele

CITITI mai mult pe www.comunitatea-spirituala.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.