[kleo_restrict]
      Va prezentam in sectiunea de fata o serie de modele de cereri, actiuni si contracte, precum si ghiduri practice. Prezentele modele sunt orientative si trebuie adaptate la situatia de fapt si de drept specifica. Puteti solicita sa completam lista de modele si ghiduri juridice prin intemediul formularului de CONTACT.
Modele actiuni drept civil
dreptul muncii
actiune divort
codul muncii interactiv
bigamia
evaluarea online .
societati comerciale
contractul de comodat
[kleo_gap]

GHID PRACTIC

 • Societate comerciala – acte necesare infiintare

  Infiintare societate

  Consultanta gratuita cu privire la infiintarea societatilor comerciale.

  Infiintare societate
  Infiintare societate

  Acte necesare infiintare societate comerciala

  cerere – formular O.N.R.C.

  rezervarea denumirii firmei

  act constitutiv ce trebuie sa cumprinda urmatoarele elemente

  – obiect principal de activitate;

  – obiect/obiecte secuntar/e de activitate;

  – denumire firmei conform rezervarii eliberate de catre registrul comertului;

  – asociatii / administratorii firmei;

  – aportul la capitalul social al fiecaruia dintre asociati;

  Contract de comodat / inchiriere al spatiului unde se stabileste sediul social

  Acordul asociatiei de proprietari / locatari si  Acordul vecinilor (riveranii)

  Copie actului de proprietate al sediului social

  Copie C.I./ Pasaport asociati

  Specimen de semnatura al administratorului (administratorilor) firmei

  Declaratiile asociatilor firmei

  Dovada depunerii capitalului social la banca aleasa de asociatii firmei

  Declaratie -formular registrul comertului – semnata de catre unul dintre asociati (model declaratie asociat cu / fara activitate la sediu

  Vectorul fiscal – Anexa 1

  Adeverinta pentru studentii ce intrunesc toate conditiile si doresc sa beneficieze de facilitatile legale ce li se ofera.

   

  Scurte considerente cu privire la tipul de societate cu raspundere limitata – cea mai uzitata forma de societate.

  Societatea cu răspundere limitată este o societate comercială cu personalitate juridică, al cărei capital social este divizat în părți sociale conform actului de constituire și ale cărei obligații sunt garantate cu patrimoniul societății.  Asociatii acestui tip de societate comerciala  răspund în fața legii sau a creditorilor doar cu capitalul social al companiei, a cărui valoare minimă este de 200 lei.   Valoarea minima a unei parti sociale este de 10 lei.  Acest tip de societate a fost si este cel mai utilizat intrucat din punct de vedere comercial prezinta cele mai multe avantaje, printre cel mai semnificativ fiind ce al raspunderii. Cu toate ca legea insolventei, prevede faptul ca asociatilor sau administratorilor acestui tip de societate comerciala li se poate atrage raspunderea deplina(in sensul de a raspunde si cu bunurile proprii) acest fapt se intampla extrem de rar intrucat conditiile de atragere a raspunderii personale sunt extrem de dificil de demonstrat in instanta de catre lichidatorul judiciar.  In cazul savarsirii unor infractiuni situatia este total opusa, legislatia penala permitand pentru acest tip de societate comerciala extinderea raspunderii pana la acoperirea integrala a prejudiciului creat prin infractiunea sau infractiunile savarsite.

   

  Avantajele oferite de o societate comerciala cu răspundere limitată:

  • modalitate simplă de constituire — formalitățile pentru infiintarea si cheltuielile pentru a infiinta o societate comerciala cu raspundere limitata  sunt relativ reduse;
  • riscuri financiare reduse, răspunderea limitată a asociaților — asociații nu răspund pentru obligațiile societății, decat în limitele cotei lor din capitalul social.
  • capitalul social al  acestui tip de societate comerciala cu raspundere limitata nu poate fi mai mic de 200 de lei si se divide in parti sociale de valoare egala, parti sociale care nu pot fi mai mici de 10 lei;
  •  participarea la capitalul social se poate face in numerar si in natura, dar cel putin 1 parte sociala sa fie varsata in numerar din valoarea totala a acestuia. aporturile in natura pentru o societate comerciala cu raspundere limitata trebuie sa fie evaluabile in bani.

[/kleo_restrict]