Muzica si concentrarea – te poate ajuta muzica sa te concentrezi?

0

  Orice persoană poate ascultă muzică în timp ce îndeplinește o sarcină, fie că studiază pentru un examen, conduce un vehicul sau chiar citește o carte. Mulți dintre acești oameni susțin că muzica de fundal îi ajută să se concentreze.

 Exista numeroase teorii contradictorii referitoare la muzica. Unele sustin ca muzica in timpul invatarii sau in timpul efortului intelectual este benefica. Exista insa, alte teorii sustin exact contrariul. Cand doua teorii se bat cap in cap si ambele par la fel de adevarat – alege calea de mijloc!

Te poate ajuta muzica sa te concentrezi?

Care este calea de mijloc? Ei bine, muzica te ajuta la concentrare, insa depinde de gen si de cat de tare dai volumul. Iti vine sau nu sa crezi, insa diferite genuri de muzica, te ajuta la completarea mai rapida si mai eficienta a diferitelor sarcini de serviciu.

Chiar exista si studii facute peste tot in lume pentru a certifica legatura stransa dintre muzica si productivitatea angajatilor. Mai bine zis dintre genul de muzica ascultata si ce sarcini ai putea sa imbunatatesti ascultand respectivul gen de muzica.

Muzica si concentrareaDe exemplu :

  • Muzica pop este eficienta pentru a lucra mai eficient si cu acuratete mai mare;
  • Muzica ambientala, fara versuri, iti antreneaza atentia in sarcinile de tipul data-entry;
  • Cea clasica este ideala in probleme de calcul, probleme de logica si matematica;
  • Muzica antrenanta si cu un bass puterninc, de genul “We will rock you” iti sporeste increderea in tine. Acest gen de muzica e numai bun inainte de sedintele importante sau inainte de prezentari, pentru a nu te lasa dus de val de emotii.  

Numeroase studii arata cum muzica din timpul muncii. Pe langa faptul ca te ajuta sa devii mai productiv, nivelul de stres scade. Toate acestea spre deosebire de oamenii care nu asculta muzica. Acestia au deseori probleme mai mari de concentrare, dar si de productivitate.

Insa asa cum am spus si la inceputul articolului, depinde si de volum. Un volum potrivit, nici prea tare nici prea incet este cel care te va ajuta sa dai randament maxim, fara a-ti distrage atentia, dar in acelasi timp blocand zgomotele de fundal.

Muzica si concentrarea

Get real time updates directly on you device, subscribe now.