Nocivitatea laptelui – Bolile și laptele de vacă (”Drumul spre vindecare” – extras din cartea lui Lorenzo Accera) (III)

0

NOCIVITATEA LAPTELUI (III)

 

     Unii sustinatori ai produselor crude iti vor spune ca lactatele sunt daunatoare doar daca sunt gatite si procesate. In stare cruda, sustin ei, au in componenta lor enzimele necesare pentru digerarea laptelui. De fapt, produsele lactate crude contin bacterii periculoase care de obicei nu se pot consuma. Cercetatorii de la Universitatea Statului Dakota de Sud au testat laptele crud de la 131 de turme de vaci si au descoperit ca acesta continea salmonella, listeria, campilobacter, yersinia, E. coli si stafilococ. Cauza unei epidemii recente de E.coli cu efecte mortale din cauza spanacului au fost fecalele lasate de o turma de bovine de la o ferma agricola din apropiere.

Conform raportului regional din Los Angeles, unele boli asociate cu patogenii proveniti din produsele lactate pot caua moartea, mai ales printre persoanele vulnerabile. In 1985, o epidemie de listeria a fost asociata cu branza fabricata din laptele crud produs in Los Angeles. O suta patruzeci si doua de cazuri au fost raportate, dintre care 48 mortale. Trei sute douazeci si patru de cazuri de salmonella s-au raportat doar in Regiunea Los Angeles din 1973, in 101 dintre care s-a consumat lapte crud. Prin amprenta moleculara, acestea au fost asociate cu aceeasi tulpina de bacterie gasita in mostrele de lapte crud.

Faptul ca laptele contine enzime nu sterge continutul acestuia de grasime si colesterol, sau de hormoni periculosi si proteine, incompatibile cu corpul nostru. Natura noastra nu este sa consumam lapte si dupa intarcare – si cu siguranta nu laptele altei specii.

Fie ca este crud sau pasteurizat, odata cu laptele consumat sau cu oricare dintre produsele sale – branza, iaurt, inghetata etc – dezvolti si boli. Laptele este “alimentul perfect al naturii”, dar pentru viței nu pentru oameni.

            
         nocivitatea-laptelui-3Procesul de pasteurizare

         In 1950, la Univ.Agrara din Auchincruisce, in Anglia, timp de 3 luni, 2 grupuri de cate 8 vitei au fost alimentati cu lapte normal si lapte pasteurizat:  Alegerea viteilor s-a facut la intamplare, si unui grup i s-a dat lapte normal, celuilalt, lapte pasteurizat. La sfarsitul experimentului, toti viteii alimentati cu lapte natural erau in conditie fizica buna, in timp ce, cei alimentati. cu lapte pasteurizat, ori erau bolnavi ori murisera prematur. Doi murisera in prima luna, unuia i s-a intrerupt experimentul pentru a fi salvat ( in prima luna) , un altul muri in a 92-a zi, adica 2 zile dupa incheierea experimentului.

Daca laptele pasteurizat nu este un alim. atat de benefic pentru vitei, nu e capabil sa le asigure o sanatate buna, cu atat mai putin este pt. oameni !  ( …. urmeaza alte ex. de experimente la animale, care duc fie la moartea acestora fie la diverse patologii)

Guntham Schwab scrie : “ In ce consta pasteurizarea? Se aduce substanta de sterilizat la o temp. intre 62 si 90 grade C.  Cu acest procedeu se verifica o diminuare a vit A si C, ca si a betacarotenului ( provit A) , se dauneaza enzimele si se altereaza sarurile osteogenetice precum si pretioasele substante proteice, biologic active. Deja la o temp intre 60 si 70 de grade C,  apare o variatie in structura albuminei. Laptele, cu un naural continut in azot proteic egal cu 58 mg %, ramane doar cu 8 mg dupa o temp. de 115 grade.  Contrar a ceea ce afirma rasunatoarea propaganda, laptele pasteurizat si sterilizat este deci un aliment carential, decalnsator de boli, ce a pierdut o lunga serie de substante biologice active prezente in laptele de vaca proaspat.   Si in plus, nu este nici macar realizat scopul principal al pasteurizarii, deoarece nu toate bacteriile sunt distruse”

Shelton scrie “ Sumtem asigurati ca 99 % din bacteriile prezente in lapte sunt distruse de pasteurizare. Acest lucru este adevarat doar in conditii ideale, si acestea cel mai ades nu se verifica in practica comerciala. Aceasta asigurare, in orice caz este devianta, incat nu precizeaza ca marea majoritate a bacteriilor distruse sunt bacteriile acidului lactic, inofensiv     (din contra sunt probiotice) , in timp ce marea majoritate a bacteriilor ce raman sunt tocmai acele bacterii periculoase. Declaratia ascunde si faptul ca bacteriile care supravetuiesc pasteurizarii ideale, se multiplica rapid, imediat dupa aceea , astfe incat la cateva ore, ele pot ajunge in numar mult mai mare decat inainte de pasteurizare. Se stie ca bacteriile acidului lactic, sunt bacterii protective, in concluzie, acestea fiind distruse, pasteurizarea face de fapt sa creasca pericolele laptelui. “

Acest lucru, chiar daca opinia generala are parere contrarie, este binecunoscut unei elite de tehnologi ai laptelui. Laptele pentru Grana padana(tip de branza italian) nu este pasteurizat.  Explica Giulio Emaldi, (1989, “ Cateva aspecte ale tehnologiei ce apartin Granei Padane Italiene”) “ Este un fapt indiscutabil, confirmat de practica, ca eventualii agenti patogeni sunt anulati de enorma cantitate de bacterii termofile ai acidului lactic.”

CITITI mai mult pe www.comunitatea-spirituala.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.