Nocivitatea laptelui – CAZEINA (”Drumul spre vindecare” – extras din cartea lui Lorenzo Accera) (I)

0

NOCIVITATEA LAPTELUI (I)

 Inainte de a citi acest articol, sa aveti  in minte bine-cunoscuta fraza a lui Hippocrate

“Cand cineva doreste sa fie sanatos, trebuie intrebat mai intai daca este dispus sa inlature cauza bolii sale. Numai atunci este posibil sa-l ajuti”  

                                          

                 Extras  din cartea   lui   Lorenzo Accera     

                       “Il mal di latte (un percorso per la guarigione)”                   

                               Nocivitatea laptelui ( drum spre vindecare)

        Prefata

         Cui ii face rau laptele?

   La intrebarea : “ Daca ati avea o singura alegere de facut in ceea ce priveste alimentatia americana, ce schimbare credeti ca ati face, pentru a aduce un beneficiu cat mai mare sanatatii?”  dr. Russell Bunai, pediatru in Washington raspunde :“AS ELIMINA PRODUSELE  LACTATE. Nu as avea nici un dubiu, daca mi s-ar da o singura  posibilitate de a schimba ceva care ar duce la un beneficiu maxim pentru sanatate”

Dr. Michael Klaper din California  : “Cand mi se prezentau pacienti cu artrita reumatoida sau astma, prima si prima data le ceream sa nu mai consume lapte si produse lactate, si de fiecare data ma minunam cat de repede se vedeau semnele vindecarii, numai prin simplu fapt de a fi elimnat laptele si produsele lactate din alimentatie.”

In 1992 prof. Benjamin Spock,  care in toata istoria pediatriei americane a fost probabil cea mai autoritara personalitate in domeniu, spunea : “ Era un timp in care recomandand laptele consideram ca e un beneficiu indiscutabil pt. sanatate, dar acum observatii si cercetari stiintifice ne-au obligat sa reconsideram complet aceasta recomandare. Laptele si derivatele sale contribuie la un numar surprinzator de mare de probleme de sanatate.” si asta e valabil  nu numai pe termen scurt (privind  reactii de tip imediat ) dar si faptul ca “ consumul de lapte de vaca inca din fasa poate avea reactii pe termen lung  pe parcursul intregii vieti “ – spune Frank Oski, profesor universitar si director al  Clinicii de pediatrie al spitalului Johns Hopkins Medical School, in publicatia “Natural Health” –iulie 1994.

Iata si mesaje din afara lumii medicale :

Osho (1970) – care niciodata nu a recomandat nici un fel de restrictii discipolilor sai cu exceptia laptelui : “ Laptele care va este dat sa-l beti nu a fost produs pentru voi ci. pentru vitei. Odata devenit adult nici un animal nu mai bea lapte. Sa pui putin in cafea sau ceai mai merge dar nu deveniti consumatori de lapte.”

Martina Navratilova, sportiva care a ramas in competitii pana pe la 40 de ani, a fost indrumata de guru Doug Graham, care sustine ca o necesitate eliminarea laptelui si derivatilor sai din alimentatia atletilor. Beneficiile eliminarii laptelui si derivatilor sai sunt explicate si in cartea dr. David Ryde, “Yesterday’s food will become tomorrows food”,a  fost timp de 15 ani consultant  al echipei engleze olimpice.: “

Din partea celui mai faimos consilier de manageri in SUA, Anthony Robbins, scriitor de faima internationala si consilier al presedintelui Bill Clinton. : “ Pentru a reusi sa obtineti de la voi insiva tot ce e mai bun, nu mancati lactate. Care este efectul principal pe care il are laptele asupra organismului? Ingerat, el devine o masa mucilaginoasa care se intareste , lipindu-se la orice alta substanta pe care o gaseste in intestinul subtire facand astfel dificila buna functionare a organismului. Si branza? Nu e altceva decat lapte concentrat, pt a produce un kg de branza sunt necesari 4-5 litri de lapte. Intr-un timp si eu faceam ca voi : pizza era felul meu preferat, credeam ca n-am sa reusesc vre-odata sa renunt la ea. Dar de cand am facut-o ma simt atat de bine incat nu m-as mai intoarce la acele timpuri. Incercati sa eliminati din dieta voastra produsele lactate timp de 30 de zile si veti vedea rezultatele pe pielea proprie.”

Dr. Robert Kradjian, director al sectiei de chirurgie al spitalului “Seton Medical Center” din San Francisco, in 1998 spunea : “ Am examinat cam 2700 de publicatii stiintifice in care laptele, proprietatile si efectele sale erau obiect de studiu. Nu imi rezulta deci, ca nu ar exista o literatura medicala stiintifica privind efectele nocive a laptelui si a derivatelor sale (…) In opinia mea, cred ca exista numai un singur motiv valid pentru consumul de lapte si derivate si acela este : pentru ca asa dorim sa facem. Pentru ca ne place si a devenit parte a culturii noastre. Pentru ca ne-am obisnuit atat de tare cu gustul lui”

  CITITI mai mult pe www.comunitatea-spirituala.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.