O nouă zi liberă stabilită de Guvern in ședința de azi

0
Guvernul a stabilit, joi, ca 30 aprilie să fie zi liberă pentru bugetari, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.
„În şedinţa de astăzi, aşa cum v-a anunţat şi doamna premier, Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie 2018 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public având în vedere că marţi, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare, conform Codului Muncii”, a spus Barbu, într-o conferinţă de presă.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că pentru recuperarea zilei de 30 aprilie instituţiile publice vor opta fie pentru desfăşurarea activităţii în regim normal de lucru pe 5 mai, fie pentru prelungirea programului de lucru până la data de 11 mai.
ȘTIREA INIȚIALĂ: Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că data de 30 aprilie va fi zi liberă pentru bugetari, o decizie în acest sens urmând să fie luată joi, în şedinţa Guvernului.
„Guvernul va stabili astăzi ca data de 30 aprilie 2018 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, având în vedere că marţi, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare, conform Codului muncii”, a precizat Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.
Ea a arătat că prevederile actului normativ nu se vor aplica în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, iar pentru recuperarea zilei de 30 aprilie instituţiile publice vor opta fie pentru desfăşurarea activităţii în regim normal de lucru sâmbătă, 5 mai, fie pentru prelungirea timpului de lucru până la data de 11 mai, conform unei planificări stabilite, informează Agerpres.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.