O romanca este campiona nationala a SUA la sah

0

 Marea maestră Sabina-Francesca Foişor a câştigat, duminică, titlul de campioană naţională a Statelor Unite la şah, la St. Louis (Missouri), cu un total de 8 puncte din 11 posibile, informează site-ul chess-results.

Născută în anul 1989, Sabina Foişor s-a stabilit în SUA, unde joacă pentru echipa naţională a acestei ţări. Performanţa Sabinei este cu atât mai valoroasă, cu cât ea vine la mai puţin de trei luni de la dispariţia tragică a mamei sale, marea maestră Cristina Foişor, care a decedat la 22 ianuarie, la vârsta de numai 49 de ani.

În clasamentul final al competiţiei din SUA, Sabina Foişor a fost urmată la un punct de Nazi Paikidze cu 7 puncte şi Irina Krush, cu 6,5 puncte. La începutul lunii martie, Sabina Foişor a participat la Campionatul Mondial de şah de la Teheran, unde a pierdut în primul tur, chiar la jucătoarea care avea să câştige titlul suprem, Tan Zhongyi, din China.

Sabina provine dintr-o familie dedicată în întregime sportului pe 64 de pătrate în alb şi negru. Tatăl său este antrenorul Ovidiu Foişor, care a coordonat lotul naţional feminin al României, în perioada 2000-2006. Are o soră, maestra FIDE Mihaela-Veronica Foişor, născută în anul 1994, care acum studiază la Liverpool, în Marea Britanie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.