OFICIAL: Decizia de concediere se comunica si prin email !

0

decizia de concediere se comunica si prin email

update

Decizia de concediere se comunica si prin email

    Potrivit deciziei nr. 34 pronuntata de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 18 din 09.01.2017.

  • angajatorul poate transmite decizia de concediere catre angajat si prin email.
Pentru a fi valabila o astfel de comunicare trebuie sa fie indeplinite urmatoarele conditii:
  • angajatul sa fi transmis anterior adresa de email angajatorului;
  • sa existe o uzanta privind folosirea acestui mod de comunicare intre angajator si angajat;
  • decizia de concediere sa fie comunicata in format PDF.

 Pe cale de consecinta, avand in vedere faptul ca decizia devine obligatorie  din momentul publicarii in Monitorul Oficial, incepand cu data de 9 ianuarie 2017, angajatorii pot transmite deciziile de concediere si prin emal, in conditiile mentionate mai sus.

decizia de concediere se comunica si prin email

„Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Iaşi – Secţia litigii de muncă şi asigurări sociale în dosarul nr. 6975/99/2014 privind pronunţarea unei hotărâri prealabile şi, în consecinţă, stabileşte că:

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 77 din Codul Muncii, cu referire la dispoziţiile art. 278 alin. (1) din Codul Muncii şi la dispoziţiile art. 1326 din Codul Civil, decizia de concediere individuală emisă potrivit dispoziţiilor art. 76 din Codul Muncii se poate comunica prin poşta electronică, aceasta reprezentând o modalitate de comunicare aptă din punct de vedere procesual să declanşeze curgerea termenului de contestare jurisdicţională a deciziei, potrivit dispoziţiilor art. 211 alin. (1) lit. a din Legea nr. 62/2011 raportat la dispoziţiile art. 216 din acelaşi act normativ, cu referire la dispoziţiile art. 184 alin. (1) din Codul de procedură civilă, în condiţiile în care salariatul a comunicat angajatorului aceste date de contact şi există o uzanţă a acestei forme de comunicare între părţi.

    Decizia astfel comunicată prin poşta electronică, în format PDF accesibil electronic, trebuie să respecte doar cerinţele formale impuse de dispoziţiile art. 76 din Codul Muncii, nu şi pe cele impuse de Legea nr. 455/2001, referitor la înscrisul în formă electronică.

Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 24 octombrie 2016.

După redactarea considerentelor şi semnarea deciziilor, aceasta se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

decizia de concediere se comunica si prin email

CITITI integral Decizia nr. 34/2016

COMPLETUL PENTRU DEZLEGAREA UNOR CHESTIUNI DE DREPT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.