Parlamentul german a legalizat căsătoriile între persoane de același sex

0
   Parlamentul german a adoptat vineri un proiect de lege care permite căsătoriile între persoane de același sex, relatează Reuters și AFP. Textul de lege, care prevede că de acum “căsătoria este încheiată între două persoane de sex diferit sau de același sex”, a fost aprobat cu 393 de voturi pentru, 226 împotrivă și patru abțineri, a anunțat președintele parlamentului, Norbert Lammert. 
Cancelarul german Angela Merkel a votat împotriva legii care legalizează căsătoriile între homosexuali, potrivit DPA. Cei 226 de parlamentari care au votat împotriva textului de lege sunt conservatori.

Germania, care a recunoscut până în prezent doar parteneriatele civile între persoanele de același sex, se alătură astfel celor douăzeci de țări occidentale, din care 13 în Europa, care au legalizat căsătoriile între persoanele de același sex.

 Pe de alta parte, cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că a votat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex pentru că, în opinia sa, căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie, însă ea și-a exprimat speranța că aprobarea măsurii de către parlament va conduce la o mai mare coeziune socială, relatează Reuters, AFP și DPA.

“Pentru mine, căsătoria este, în Legea Fundamentală, uniunea dintre un bărbat și o femeie. De aceea nu am votat astăzi în favoarea acestui proiect de lege”, le-a spus ea jurnaliștilor după votul din Bundestag (camera inferioară a parlamentului) în favoarea amendamentului care va legaliza căsătoria între persoanele de același sex.

“Sper că votul de astăzi nu numai că promovează respectul între opinii diferite, dar va aduce și o mai mare coeziune socială și pace”, a adăugat ea, subliniind că această chestiune este “extrem de emoționantă… pentru ea personal”.

Textul a fost adoptat cu o majoritate de 393 de aleși din camera inferioară a Parlamentului german, în timp ce 226, toți membri ai familiei conservatoare ai cancelarului german, s-au opus.

Noua lege, care trebuie aprobată de Bundesrat (camera superioară a parlamentului) pentru a intra în vigoare, ceea ce se va întâmpla probabil până la sfârșitul anului, le va acorda cuplurilor de homosexuali dreptul de adopție.

sursa:Agerpres

Get real time updates directly on you device, subscribe now.