Medalii la Olimpiada Internaţională de Lingvistică 2017 pentru elevii români

0

   Elevii din lotul olimpic al României au câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Lingvistică 2017 şi o menţiune în proba de echipă. Medalia de aur şi cele trei de bronz au fost obţinute de tineri în cadrul celei de-a cincea participări consecutive a ţării noastre la această competiţie, desfăşurate la Dublin, în Irlanda.

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Educaţiei, lotul României din acest an a fost format din:

  • Theodor Cucu (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti) – medalie de aur;
  • Matei Costin Banu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești) – medalie de bronz;
  • Ștefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani) – medalie de bronz;
  • Emilian Toma (Colegiul Național „Sf. Sava” din București) – medalie de bronz.

Elevii români au fost pregătiţi şi însoţiţi de Roxana Magdalena Dincă şi Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiţii internaţionale de ştiinţe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală cu durata a 6 ore şi o probă pe echipe (3 ore). Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia din acest an (a XV-a), desfăşurată în perioada 30 iulie – 5 august, au fost prezenți 180 de concurenţi din 29 de ţări din toată lumea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.