Pe 14 noiembrie are loc o „Super Extra Lună” – cea mai mare și strălucitoare Lună în 7 decenii. Luna castorului.

0

     


 Pe 14 noiembrie 2016 are loc o nouă „Super Lună”, cea mai strălucitoare şi mai mare din ultimii 70 de ani. 

     

         Cei pasionaţi de astronomie vor fi fascinați de un eveniment astronomic aproape unic în viaţă, care va avea loc pe 14 noiembrie 2016: o „Super Lună”, cea mai strălucitoare în ultimii 70 de ani!

       In timpul evenimentului, Luna va fi cu 14% mai mare și cu 30% mai luminoasă decât o oricare altă lună plină. Următoarea dată în care Luna se va mai apropia atât de mult de Terra va fi 25 noiembrie 2034, așă că poate nu ați vrea să ratați acest fenomen anul acesta, pe 14 noiembrie.


luna-plina-11

 Superluna din noiembrie se va apropia cel mai mult de Pământ, ceea ce nu s-a mai întâmplat din ianuarie 1948.

 

 

      – În America, luna plină din noiembrie mai este numită și Luna Castorului din vremea în care se puneau capcane pentru a prinde castorii înainte de venirea anotimpului rece.

 

 

 

 

 

 

 

Cum se explica SUPER LUNA din 14 noiembrie?     

       luna-plina-8Totul ţine de natura eliptică a orbitei Lunii. Atunci când Luna se află la cel mai apropiat punct față de noi, acest lucru este cunoscut sub numele de perigeu, iar când acesta se află la cel mai îndepărtat punct, fenomenul se numeşte apogeu. Când Soarele, Luna și Pământul se află aliniate în același timp, acest fenomen este cunoscut în limba engleză ca „syzygy”.

 •      Când fenomenul perigeu-syzygy a sistemului Pământ-Lună-Soare apare, Luna se află pe partea opusă a Pământului, faţă de Soare, şi atunci vom obține o Super Lună.

 • Luna va atinge perigeul, punctul cel mai apropiat de Terra, la ora 11,22 GMT (ora 1, in Romania) si va fi vizibila in cursul noptii peste tot in lume.

 

 • „O Super Luna poate fi cu pana la 14% mai mare si 30% mai luminoasa decat Luna plina la apogeul sau (punctul orbitei cel mai indepartat de Terra), potrivit NASA.

 

 • Aceste Super Luni revin la fiecare 1 an si 48 de zile. „Dar exista super Luni mai super decat altele”, noteaza astronomul francez.

 

 • Luni, ea va fi la doar 356.509 km de Terra (fata de o distanta medie de 384.400 km). „Trebuie cautata data de 26 ianuarie 1948 pentru a avea o Super Luna a carei distanta fata de Pamant sa fie mai mica”, explica Pascal Descamps. Si va trebui asteptata data de 25 noiembrie 2034 pentru ca Luna sa se apropie la fel de mult de terra.

                  – De aici si numele de „super extra Luna” ales de NASA.

 

 


Sa ne alegem cel mai bun loc de unde putem sa admiram luna!

 

 • luna-plina-11Conteaza locul de unde o privim, ne atentioneaza NASA, asa incat, daca nu te afli in locul potrivit, este posibil ca diferenta dintre luna din data de 14 noiembrie si o luna plina obisnuita, poate ca va fi greu de observat.

 • Daca luna se afla sus, deasupra capului si nu ai cladiri sau alte puncte de referinta in jur, ca termen de comparatie, iti va fi dificil sa îți dai seama daca luna este sau nu mai mare ca de obicei.

 • Dar, daca te afli intr-un loc unde poti vedea luna aproape de orizont, vei avea parte de o iluzie care se numeste „iluzia lunii”: „Cand luna se afla aproape de orizont, poate sa apara neobisnuit de mare, mai ales privita printre copaci, cladiri sau alte obiecte terestre”, explica NASA. „Efectul este o iluzie optica, dar acest lucru nu iti va stirbi din experienta.” 

 • Mai trebuie de asemenea sa te asiguri ca te afli intr-un loc intunecat si indepartat de luminile orasului, pentru a capta spectacolul absolut. 

 

 

 

LUNA PLINA IN TAUR – 14 NOIEMBRIE 2016,

ORA 15:51 –ORA ROMANIEI

 

        luna-plina-12Luna Plina din 14 noiembrie 2016 are loc cu Luna pe gradul 22:37 Taur in opozitie cu Soarele pe gradul  22: 37 Scorpion cu un maxim in jurul orei 15 :51, ora Romaniei. Este o Luna Plina in care putem culege roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Taur din 6 mai 2016.

 • Influenta cea mai mare a acestei energii o vor simti persoanele nascute in jurul datei de 14  (plus, minus trei zile ), in semnele fixe: Taur, Scorpion, Leu, Varsator.

 • acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, control, sexualitate, senzualitate, putere, afaceri.

  • De fapt, aspectul de Luna Plina poate fi privit ca un examen astral condus de entitatile solare si lunare, pe care il trecem sau il putem pica, asta in functie de cat de bine suntem pregatiti.

  • In timpul acestui examen astral, cei doi profesori ne testeaza diferit,

   • daca Luna in Taur ne intreaba despre puterea personala, posesii, statut, incredere, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate, siguranta,

   • Soarele in Scorpion ne intreaba despre uzul si abuzul bogatiei, puterea colectiva, manipulare, posesivitate profunda, secrete, lupte ascunse pentru putere, tradare.

   Semnul Taur preda gramatica verbului “ a avea” in timp ce semnul Scorpion  se foloseste de verbul “ a dori”, in consecinta, acuma, aceasta Luna Plina in Taur ne spune cu multa incapatanare:“ atata poti avea”.

 • este apogeul conceptului de valoare, egoism, vanitate, putere in relatii, ne intreaba cum definim valoarea noasta dar si a celuilalt, ce vrem cu adevarat valoros in viata noastra.

 

     


luna-plina-6Momentul de luna plina din 14 noiembrie – este  sinonim cu “ o a doua sansa “pentru vindecarea problemelor, ranilor sufletesti vechi;

 • Chiron reprezinta suma totala a ranilor noastre sufletesti acumulate de-a lungul incarnarii dar si cunostintele si intelepciunea dobandita.

  • Nu trebuie uitat ca omul invata cel mai bine din propria durere, experienta, chiar daca el este aproape de durerea celuilalt, niciodata nu o poate percepe ca cel care o poarta in suflet.

  • Acum putem vedea mai clar care experiente negative legate de prieteni, grupuri de oameni, organizatii mari, copii, iubire, ne-au ranit, sensibilizat.

  • Chiron retrograd in Pesti vorbeste despre refacerea legaturii cu Divinitatea, despre increderea in lumea nevazuta care conduce de fapt omenirea. Suntem ajutati sa scapam de fel de fel de vinovatii nefondate dar care odata induse in sufletul nostru ne pot destabiliza –

   • mesajul din aceasta perioada este: “ salveaza-te pe tine“, iar apoi vei putea da multe lectii celor din jur.

   • A fi victima, a ne complace in aceasta situatie, este ca si cum ne-am ingradi expansiunea spirituala iar inselaciunea, iluziile, mila – intr-o situatie de echipa, grup mare, politica, prieteni, provoaca mari dificultati.

 

 

     luna-plina-2Luna plina din 14 noiembrie – creeaza un vehicul perfect pentru intelegerea modului in care emotiile ne pot ajuta sau ne pot impiedica progresul spiritual.

 • Este un aspect ce arata ca procesul vindecarii sufletului a inceput in trecut, un drum plin de oportunitati pentru a intelege principiile si metodele non-traditionale de vindecare.

 • A venit timpul sa eliberam ranchiuna, mandria, judecarea celorlalti, critica excesiva, sa ne recunoastem greselile si sa cultivam empatia, dragostea neconditionata.

 • Recunostinta este cea care ne vindeca, acuma este cel mai bun moment pentru  a vedea si recunoaste modul in care fiecare eveniment,  situatie, circumstanta, persoana ne-a fost de folos ( in bine sau rau ) in calatoria noastra.


luna-plina-7      Tot în această perioadă  – se creează un aspect ce mareste insecuritatea personala, tensiunea interioara, cu radacini in alegerile pripite din trecut și, de asemenea, se amplifica durerea prin probleme ce tin de familie, mama, copil, probleme emotionale semnificative, tradari, secrete, karma,  crize de identitate.

– Problemele din trecut ies la suprafata si ne forteaza sa ne confruntam cu ele si sa le rezolvam.

       Este o Luna Plina in Taur  ce poate aduce realismul in viata noastra, in relatiile noastre, in prieteniile noastre, in munca noastra, in afacerile noastre.

 • Dezavantajul acestei energii este incapatanarea dar poate oferi si o imensa cunoastere prin “ simturi “.

 • În aceată perioadă se pune problema – pe ce te bazezi”, adica pe darurile interioare, valori spirituale, etalare a realizarilor.

  • Este o certificare a valorii personale in relatii, viata sociala, politica, studii, loc de munca, etc.

  • La acest moment vorbeste cel mai bine valoarea personala a fiecaruia.

 

Aceasta Luna Plina  in Taur este apogeul unor inceputuri din 6 mai 2016.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.