Peste 1800 de jandarmi, poliţişti şi pompieri pentru evenimentele din acest weekend

0

   Se anunţă un sfârşit de săptămână încărcat cel puţin pentru personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aproximativ 850 de jandarmi, 800 de polițiști și peste 150 pompieri, cu mai mult de 360 de mijloace de intervenție, fiind angrenați în gestionarea măsurilor de ordine la evenimentele programate în acest week-end.

Potrivit unui comunicat de presă emis de MAI, printre manifestările cu public numeros care vor avea loc se numără:

  • B Fit in The Street” – ediția a IX-a a Festivalului internațional de teatru de stradă (București);
  • festivalul moto ”Slowride Transalpina Fest” (Baia de Fier, județul Gorj);
  • ”Campionatul European de Baschet masculin U_20” (Oradea, județul Bihor);
  • turneul de tenis feminin ”WTA Bucharest Open 2017”.

Dintre toate aceste manifestări, cel mai numeros public este așteptat la Festivalul Electric Castle de la Cluj, unde, aseară, numărul participanților a depășit 21.000.

De asemenea, în contextul în care, vineri, 14 iulie 2017, a început Campionatul de Fotbal al României, o atenție sporită va fi acordată și manifestărilor sportive din cadrul acestuia. Cu această ocazie, MAI reaminteşte suporterilor că este interzisă folosirea materialelor pirotehnice și a obiectelor care pot pune în pericol siguranța celor din jur, precum și afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

De asemenea, măsuri suplimentare de ordine publică sunt asigurate și pe litoral, unde forțele de poliție, jandarmerie și pentru situații de urgență acționează în mod integrat în cadrul Planului Litoral 2017.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.