PMB: 1.500 lei stimulent căsătorie! Ce conditii trebuie indeplinite?

0

   Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat că, în decurs de o lună, au fost depuse peste 600 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar în valoare de 1500 lei pentru constituirea familiilor. Mai exact, în perioada 12 iunie – 12 iulie 2017, s-au înregistrat 648 de cereri.

Cei care doresc să se bucure de acest sprijin financiar din partea Municipalităţii, trebuie să ţină cont de faptul că pot beneficia de cei 1.500 lei doar familiile constituite începând cu data de 29 mai 2017. În plus, există şi o serie de condiţii cumulative ce trebuie respectate:

  • cel puțin unul dintre soți sa se afle la prima casatorie;
  • cel puțin unul dintre soți sa aiba domiciliul sau reședința pe raza municipiului București;
  • cel puțin unul dintre soți sa aiba vârsta cuprinsa între 18-35 ani.

În cazul persoanelor care nu îndeplinesc criterul vârstei, stimulentul financiar va fi acordat cu avizul Primarului General.

Documentele necesare pentru acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor sunt următoarele:

  • cerere tip (se completeaza de catre soțul care își pastreaza numele dupa casatorie);
  • copie conforma cu originalul a carții de identitate (C.I.) a ambilor soți (valabile la momentul depunerii, cu numele de familie purtat dupa casatorie);
  • copie conforma cu originalul a certificatului de casatorie;
  • numarul contului bancar (cod IBAN) eliberat de banca (titularul contului trebuie sa fie soțul care își pastreaza numele dupa casatorie).

Solicitantul trebuie să depună dosarul complet la Biroul de Relații cu Publicul al CTMB din incinta Cocor, B-dul I.C. Bratianu nr. 29-33, demisol, Sector 3, București, de luni pâna vineri în intervalul orar 10:00 – 16:00, cu excepția zilelor libere legale.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.