Povestea virală de prietenie dintre un cerb şi un cal – final tragic!

0

Totul s-a întâmplat la sfârşitul lunii februarie, într-un sat din Suceava. Atunci, cerbul a ajuns în curtea unei gospodării unde un cal l-a îndemnat la joacă, alergând și țopăind în jurul său.

Cerbul, aflat probabil în căutare de hrană, a ajuns într-o gospodărie din judeţul Suceava. Iniţial, cei doi aleargă şi lasă impresia că se joacă, pentru ca, în cele din urmă, oaspetele nepoftit şi gazda să se îndepărteze.

Despre continuarea poveștii, există două variante: organizația Wild Bucovina susține că a fost ucis și i s-au tăiat coarnele, Romsilva susține că sunt pure speculații.

Reprezentanţii Asociaţiei Wild Bucovina susţin că cerbul filmat rătăcind prin gospodăria unui cetăţean din comuna suceveană Fundu Moldovei ar fi fost braconat de către oamenii din localitate, care i-ar fi tăiat ulterior coarnele. Oficialii Romsilva resping această ipoteză, iar cei ai Poliţiei Suceava confirmă că o anchetă în acest caz este în desfăşurare.

“Suntem nevoiti sa intervenim pentru a clarifica situatia reala ce a fost in acest clip dar si ce a urmat dupa intrarea cerbului in padure. In primul rand cerbul a coborat din padure in livada acestei gospodari nu in curte cum a/ti scris in descrierea clipului. Din cauza gerului, a zapezii mari, a coborat in livada in cautarea hranei.

Un observator al faunei salbatice vede limpede ca cerbul este alergat de calul jucaus, nu cerbul se joaca cu el. Este speriat de moarte dar este fara putere de a fugi imediat din calea omului. Pana aici a fost doar episodul 1 surprins pe video dar urmeaza partea a 2/a pe care probabil nu o stie si cel ce a filmat.

Dupa ce a intrat cerbul in padure a fost urmarit si haituit de persoane din zona care l/au omorat si i/au taiat coarnele cu un bomfaier. Aceasta s/a intamplat la doar cateva sute de metrii de livada unde a fost filmat iar acest episod a fost vazut de vecinii din zona. Noi am primit aceste informatii de la ei, la cateva zile de la cele intamplate si am fost la fata locului unde am gasit cerbul braconat. Aceste imagini arata realitatea finalului intamplarii din acea zi in ultima saptamana a lunii februarie in satul Colacu, comuna Fundu Moldovei”, este mesajul apărut pe pagina de Facebook Wild Bucovina.

De cealaltă parte, oficialii din cadrul Romsilva susțin că „niciunul dintre cele două animale nu a fost rănit, iar cerbul a fugit în pădure”.

„Este regretabil că o organizație lansează acuzații pe baza unor speculații, susținând că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva nu ar prezenta adevărul referitor la un film video postat pe rețelele de socializare. Colegii noștri de la Ocolul Silvic Breaza, Direcția Silvică Suceava, au surprins un exemplar de cerb în curtea unei persoane fizice, ulterior au monitorizat eliberarea acestuia până când cerbul respectiv a reintrat în pădure.

În fondurile cinegetice din zonă sunt zeci de exemplare de cerb, afirmațiile organizației respective că exact acel exemplar de cerb ar fi fost braconat sunt speculații. Este extrem de grav dacă organizația respectivă deține informații sau dovezi despre un act de braconaj și nu a sesizat organele de cercetare penală.

Direcția Silvică Suceava nu a fost sesizată despre un caz de braconaj în zona respectivă. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva depune eforturi considerabile pentru monitorizarea faunei și prevenirea și eliminarea actelor de braconaj, prin patrule, înlăturarea dispozitivelor montate de braconieri, acțiuni de prindere a acestora și sesizarea organelor de cercetare penală.”, este mesajul publicat de Romsilva, pe pagina de Facebook a instituției.

 Video

Get real time updates directly on you device, subscribe now.