Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul „Zilei Veteranilor de Război”

0

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul „Zilei Veteranilor de Război”, mulţumindu-le celor ce au apărat cu propria viaţă valorile naţionale şi urându-le „La mulţi ani!”, afirmând că, la rândul nostru, avem responsabilitatea să apărăm interesele României.

„«Ziua Veteranilor de război», pe care o marcăm pe 29 aprilie, a devenit deja o tradiţie militară, un prilej pentru a-i omagia pe cei care au apărat cu propria viaţă valorile noastre naţionale. Cinstim astăzi dragostea de ţară, jertfa şi sacrificiul celor care au cunoscut cele mai devastatoare şi violente încleştări militare din istoria omenirii, fie că ne referim la cele Două Războaie Mondiale sau la Războiul de Independenţă”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul transmis.

Armata României a plătit de fiecare dată un preţ greu în numele generaţiilor viitoare, a spus Klaus Iohannis.

„Vom păstra mereu vie amintirea sacrificiului de sânge al eroilor noştri care, pe parcursul istoriei, au făcut posibil visul Marii Uniri, devenit realitate la 1 Decembrie 1918. Avem responsabilitatea ca, la rândul nostru, să acţionăm cu toată priceperea, energia şi forţa pentru apărarea intereselor naţionale ale României. Cu atât mai importante şi de apreciat sunt, în anul în care celebrăm Centenarul Marii Uniri, eforturile Armatei României de astăzi de a duce mai departe glorioasa moştenire a generaţiilor de bravi ostaşi”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a facut trimitere şi la militarii români din teatrele de operaţii.

„Militarii noştri îşi fac datoria faţă de ţară, în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, luptând cu determinare pentru promovarea intereselor de securitate ale României, alături de aliaţii şi partenerii strategici. Asigurarea celor mai bune condiţii pentru aceştia trebuie să fie o prioritate continuă, astfel încât misiunile încredinţate să poată fi îndeplinite cu succes”, adăugat Iohannis.

Preşedintele şi-a exprimat aprecierea şi pentru rezultatele sportive obţinute de militarii români, răniţi sau invalizi în urma participării la misiuni, dar şi pentru asociaţiile de veterani.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.