Prin programul Start-Up Nation puteţi primi de la stat 200.000 lei

0
  1. Cum puteţi primi de la stat 200.000 lei, prin Programul Start-Up Nation?

Începând cu luna mai a acestui an se dă startul la înscrieri în cadrul viitorului Program Start-Up Nation, prin care antreprenorii cu noi mici afaceri pot primi sprijin nerambursabil de la stat de până la 200.000 lei (aproximativ 44.000 euro).

Ajutorul de minimis în sumă maximă de 200.000 lei/beneficiar reprezintă 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (adică statul va acoperi toată investiţia, în limita acestui sume) şi se va acorda unui număr maxim anual de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Din noile informaţii prezentate de Ilan Laufer, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, cele mai bine cotate vor fi firmele de producţie şi IT (40 puncte), urmate de industriile creative (35 puncte), servicii (30 puncte) şi cele de comerţ şi alte activităţi (25).

Puncte în plus vor primi şi noile afaceri în care se vor crea locuri de muncă permanente, cele în care se vor angaja persoane defavorizate sau absolvenţi după anul 2012 şi cele care vor investi minim 50% în echipamente tehnologice şi software.

Trebuie reţinut faptul că punctajul minim pentru accesarea programului este de 50 puncte.

Potrivit datelor furnizate, în categoria cheltuielilor eligibile intră:

  • active necorporale: salarii, chirii, spaţii de lucru, pagini web;
  • echipamente, maşini, utilaje, instalaţii, aparatură, instrumente de măsură şi control, software aferente;
  • echipamente IT, birotică, mobilier, sisteme de protecţie, instalaţii de economisire a energiei;
  • cursuri de antreprenoriat, consultanţă.

Din graficul de implementre a Programului Start-up Nation rezultă că antreprenorii interesaţi se vor putea înscrie exclusiv online în perioada mai-iunie, timp în care se vor verifica simultan eligibilitatea afacerilor.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.