Procedură inedită pentru învestirea guvernului. Toți parlamentarii

0

Sâmbătă, parlamentarii vor vota învestirea Guvernului Orban printr-o procedură inedită, din cauza coronavirusului. Înainte de vot, toți parlamentarii vor fi testați pentru COVID-19, urmând ca audierea miniștrilor săse facă prin videoconferință pentru cei aflați în autoizolare, iar votul să fie dat în grupuri de câte 20 de parlamentari. Pentru viitor regulamentul ședințelor comune va fi modificat, astfel încât să se poată vota online, securizat.

Desfășurător procedură de învestitură a Guvernului

  • Accesul parlamentarilor se va face pe la intrarea S1, urmând un traseu dezinfectat, prestabilit și marcat vizibil;
  • Ora 08.00 –până la finalizare- efectuarea testelor pentru depistare coronavirus( COVID-19) (sala I.Ghe.Duca, nivel P1);
  • Ora 09.00-11.00 audierea candidaților propuși pentru funcția de ministru- sala Comisiei juridice (Mihai Viteazu, nivel P1);
  • Ora 11.00- până la finalizare-ședință de plen reunit cu vot;
  • Votul cu bile se va desfășura în sala Barbu Catargiu(sala Biroului Permanent al Camerei Deputaților), nivel P1 după următoarea procedură:

– prima Cameră la vot este Senatul României

– se vor organiza grupuri de aprox. 20 de persoane care vor vota în decurs de 15 minute. Pentru respectarea normelor de prevenire și limitare a virusului, accesul in sala de vot se va efectua individual.

– în sala de vot vor fi prezenți permanent chestorul care înmânează bilele și secretarul care consemnează prezența parlamentarilor la vot

– pentru a putea fi respectată programarea făcută pentru vot parlamentarii sunt rugați să fie prezenți la punctul de testare (sala I.Ghe.Duca, nivel P1) cu 30 de minute înaninte de momentul votării efective.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat vineri pe Ludovic Orban pentru formarea noului guvern. Echipa guvernamentală va fi aceeași. PSD a anunțat deja că votează învestirea Guvernului.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.