Procurorul-șef al DNA Ploiești își dă demisia

0

Procurorul șef al Serviciului teritorial Ploiești Lucian Onea a transmis conducerii instituției o cerere de eliberare din funcția de conducere pe care o deține, având în vedere situația ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, informează un comunicat al DNA.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, gestul procurorului-șef este motivat prin dorința de „a nu afecta credibilitatea și prestigiul instituției și pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploiești”.

În cererea menționată, acesta apreciază că acuzația care îi este adusă, de „participație improprie la complicitate la infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare” în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este „total nefondată și nu are corespondent în realitate”, precizează DNA.

Cererea a fost transmisă Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, a fost ieri dimineaţă la Parchetul General. Procurorii l-au citat pentru a lămuri mai multe aspecte în ancheta în care fostul deputat Vlad Cosma acuză DNA Ploieşti de abuzuri şi de fabricarea unor probe în mai multe anchete.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.