Social-Juridic

Prof. univ. dr. ing. Corneliu MUNTEANU – calitățile unui lider

 

prof. univ. dr. ing. Corneliu MUNTEANU,

calitățile unui lider

omul din spatele profesiei

 

          Distinsul nostru prieten, domnul prof. univ. dr. ing. Corneliu Munteanu, de la Facultatea de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” (TUIASI) – candidează pentru functia de rector al Universitatii Tehnice “Gh. Asachi” din Iasi, iar alegerile vor avea loc mâine, 22 februarie 2016.

            Vă mărturisim faptul că, noi cunoaștem mai putin activitatea profesională și managerială a dlui. Prof. Corneliu Munteanu, însă cunoaștem bine omul din spatele profesiei, iar acest fapt ne-a determinat să-i transmitem, atât dumnealui cât și electoratului în cauză, câteva gânduri spuse din suflet.

           Nu intenționăm să vă spunem ”cum”, ”de ce” și ”pe cine” să votați mâine și nici nu ne propunem să influențăm decizia celor ce își vor exercita acest drept.

        Suntem o echipă care oferă consultanță, însă, în cazul de față, renunțăm la acest rol și formulăm o scrisoare deschisă cu scopul de a susține, pur și simplu, un Om deosebit și un prieten drag, pe domnul profesor Corneliu Munteanu.

             Se pot spune foarte multe lucruri despre ce calități ar trebui să îndeplinească un lider, s-au scris în acest sens cărți, articole, referate, îndrumări, toate pentru a ne induce și a ne învăța cum să-l recunoaștem, să-l alegem și să-l urmăm.

             Putem susține, fără nicio rezervă, că nu a fost lăsat nimic la voia întâmplării, în ceea ce privește selectarea și alegerea unui lider, indiferent de domeniul de activitate.

Cu toate acestea,

V-ați întrebat de ce se ajunge ca de cele mai multe ori

să nu fim deloc mulțumiți de alegerea noastra?

 • Oare …nu alegem după criterii ”ca la carte” sau – tocmai pentru că facem acest lucru?
 • Oare … din cauză că urmăm mereu prea multe îndrumări și recomandări rigide și uităm să privim cu adevărat la oamenii pe care îi alegem să ne reprezinte interesele la un moment dat?

          Avem credința că veți găsi răspunsul corect dacă priviți în interiorul dumneavoastra, dacă lăsați ego-ul la o parte și orice alt element subiectiv care v-ar putea devia simțurile și mai ales percepția și intuiția.

Adevărul este că:

 • Nu trebuie să ne învețe nimeni cum să ne alegem liderii!

 • Nu trebuie să ne cumpere nimeni ”votul” de încredere și apartenență!

 • Cât timp fiecare din noi avem un sistem de valori și principii, capacitatea de empatie și înțelegere emoțională – acestea sunt de fapt criteriile obiective după care ne putem singuri ghida și, de asemenea, ne putem asuma la modul responsabil o alegere.

 

                Chiar dacă alegerea se va dovedi a fi mai mult sau mai putin reușită, macar știm că este alegerea noastră, iar în funcție de rezultatul obținut, vom afla lucruri interesante chiar despre noi înșine, care ne vor ajuta să ne cunoaștem mai bine și să evoluăm!

 

”Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi in lume.” (Mahatma Gandhi)

 

       Din punctul nostru de vedere, un lider trebuie să aibă aceleași calități ca sunetul!

 • Intensitate,
 • Durată,
 • Inaltime si
 • Vibrație puternică și susținută.

           Concret, un bun lider trebuie să deţină acea putere de persuasiune cu ajutorul căreia să stabilească un punct de vedere comun cu oamenii pe care-i conduce şi să-i convingă pe aceştia că ei sunt de fapt baza schimbărilor prezente pentru un viitor mai bun.

     

Domnul profesor CORNELIU MUNTEANU este liderul de care Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iasi ARE NEVOIE!

Este omul…

 • care s-a instruit, a muncit, a profesat și a făcut performanță în cadrul și în numele Universitatii Tehnice “Gh. Asachi” din Iasi!
 • care respectă și iubește cu adevărat profesia de profesor, căreia i s-a dedicat cu pasiune și profesionalism!
 • căruia i se luminează chipul când povestește despre studenții pe care îî îndrumă și cărora le deschide drumul în viață!
 • căruia îi crește inima, la propriu, când vorbește depre proiectele pe care intenționează să le aplice în cadrul Universitatii Tehnice “Gh. Asachi” din Iasi!
 • care simte nevoia de a contribui, de a avea o misiune si de a creste!
 • care are scopuri nobile si se dedica unor cauze mai mari decat el însusi!
 • care are flexibilitatea si capacitatea de a se schimba si de a se adapta pentru a face față problemelor!
 • care, atunci cand este dedicat unei cauze în care crede, face ceea ce trebuie facut, indiferent daca altor oameni le place asta sau nu!
 • care îi ajuta pe oameni sa creasca, nu îi doboară!

 ESTE OMUL CĂRUIA ÎI PASĂ!

       Adevăratul CV al domnului profesor Corneliu Munteanu, nu este cel prezentat pe site-ul Universitatii Tehnice “Gh. Asachi” din Iasi și nu după acel CV tehnic trebuie să vă ghidați alegerea.

    Valoarea și calitatea CV-ului domnului profesor Corneliu Munteanu sunt conturate de integritatea morală, educația, cultura și de valorile și principiile de viață, care îl definesc și caracterizează, în principal, pe omul Corneliu Munteanu.

Oare omul Corneliu Munteanu are slăbiciuni, temeri, momente de cumpănă…?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

cornel munteanu 1

Da! CU SIGURANȚĂ!

Însă avem nevoie de lideri – oameni, care dau dovadă de buna-credință,

decență și responsabilitate în tot ceea ce fac, nu de masini ultra performante

sau de oameni-robot care execută, fără niciun fel de reținere,

doar ceea ce le dictează alții sau interesul personal. 

        În ultimii ani, cam toți oamenii s-au obișnuit să spună că ”nimeni nu est mai presus de lege!”

…însă, în realitate, nimeni nu este mai presus de Dumnezeu și voința Sa!

 

          Echipa ljc.ro urează domnului prof. univ. dr. ing. Corneliu Munteanu mult succes și vă asigurăm că mâine vom fi pe aceeași vibrație cu dumneavoastră!

 

Dumnezeu să vă ajute și să vă îndrume spre ceea ce v-a fost dat să îndepliniți!

 

Maine, 22.02.2016….sa vă auzim până la București strigând:   ”SKADOOSH!”

 

 

cornel munteanu 2

              PROGRAMUL DE MANAGEMENT al Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi pentru perioada 2012-2016 , pe care l-a conceput și propus domnul prof. univ. dr. ing. Corneliu Munteanu îl regăsiți aici:       https://corneliumunteanu.wordpress.com/