Proiectul de modificare a Legilor justiției va fi prezentat pe 23 august

0

Ministrul Justititiei Tudorel Toader a comunicat intr-o postare pe Facebook faptul ca “Proiectul de lege privind modificarea Legilor justiției, va fi prezentat public, pe data de 23 august 2017, la sediul Ministerului Justiției, începând cu orele 11.00!”

 

“CEDO – Hotărârea pilot referitoare la condițiile din penitenciare.

Foaia de parcurs, va fi discutată cu liderii sindicatelor din ANP, la sediul Ministerului Justiției, pe data de 8 august 2017, începând cu orele 10.00.
Avem în vedere următoarele:
– stadiul construcției a două noi penitenciare;
– modernizarea / extinderea penitenciarelor existente;
– posibilitatea transformării unor foste unități militare, în unități penitenciare.

Pe plan legislativ, avem în vedere următoarele:
– finalizarea și adoptarea Statutului funcționarilor din penitenciare;
– punerea în aplicare a Legii referitoare la recursul compensatoriu;
– posibile modificări ale proiectului de lege referitor la grațierea unor pedepse;
– posibilitatea consacrării legislative a măsurii supravegherii electronice.

II – Legile justiției
Proiectul de lege privind modificarea Legilor justiției, va fi prezentat public, pe data de 23 august 2017, la sediul Ministerului Justiției, începând cu orele 11.00 !
Sunt propuse modificări de fond și nu de formă !”

De asemenea, președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marți că ministrul Justiției, Tudorel Toader, trebuie să vină până la sfârșitul lunii august cu pachetul legilor justiției, menționând că îi cere acestuia să se ghideze după “bunul simț, pe firesc”, astfel încât actul de justiție să fie mai eficient, iar judecătorii să fie mai protejați.

“Pe ministrul Tudorel Toader l-am încurajat public, i-am spus: folosește vara asta să ți le gândești cum crezi, folosește vara asta să te consulți cu cât mai mulți oameni care au vorbele la ei și care știu ce să vorbească și înăuntru și în afară. Vorbește cu instituții, cu ambasade, cu specialiști, fă o acțiune transparentă și, spre sfârșitul lunii august, prezintă pachetul. Parlamentul e în vacanță. (…) Mă interesează pe mine, pe noi toți, ca omul să analizeze mult mai bine și să vină cu ceea ce ne interesează pe noi, toți românii. Trebuie clarificată răspunderea magistraților, dar în același timp trebuie făcut sistemul în așa fel încât judecătorii să nu se mai simtă amenințați și influențați”, a spus Dragnea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.