Puncte bonus pentru șoferii care nu acumulează sancțiuni

0

Șoferii care nu primesc puncte-amendă sau sancțiuni în decursul unui an calendaristic vor putea primi 2 puncte bonus peste pragul de 15 puncte, astfel că permisul li s-ar suspenda doar dacă ar strânge, în anul următor, 17 puncte, prevede un proiect legislativ inițiat la Senat.

La art. 96, după alin. (4) se introduce un nou alineat, alin. (41):

„Persoanele fizice și juridice care în decursul unui an calendaristic nu au fost sancționate și nu au acumulat puncte de penalizare, vor primi ca bonus, pentru anul următor, 2 puncte, față de pragul de 15 puncte pentru care se suspendă exercitarea dreptului de a conduce.”

La art. 103, alin. (1), lit. a) se modifică și va avea următorul cuprins:

„a) Pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârșit contravenții care cumulează 15 puncte, cu respectarea prevederilor art. 96, alin. (41), după caz.”

La art. 111, alin. (1), lit. a) se modifică și va avea următorul cuprins:

„La cumularea a cel puțin 15 puncte de penalizare, cu respectarea prevederilor art. 96, alin. (41), după caz.”

Parlamentarii care au inițat actul normativ care modifică Ordonanța de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice susțin că prin acordarea unor puncte bonus, șoferii din România sunt încurajați să conducă preventiv și să evite, astfel, sancțiuni pe parcursul unui an. Și în alte state europene, se arată în expunerea de motive, sunt astfel de prevederi pentru conducătorii auto care nu acumulează amenzi sau puncte de amendă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.