Rareş Darius Buhai, 4 medalii de aur din 4 participări!!

0

Un elev din Bistrița apare pe poziția a doua în reputatul „Hall of Fame” al Olimpiadei Internaționale de Informatică. În toate timpurile, doar 2 tineri, elevul român și un elev polonez, au reușit să cucerească 4 medalii de aur la primele lor 4 participări la olimpiadă.

 România a triumfat la ultimele patru Olimpiade Internaționale de Informatică, câştigând de fiecare dată medalia de aur, iar acest lucru a fost posibil datorită lui Rareş Darius Buhai, în prezent student la MIT şi fost stagiar la Facebook.
„Sper să mă dezvolt cât mai bine pe toate laturile informaticii şi să descopăr în cei patru ani pe ce domeniu exact din informatică vreau să merg mai departe. La momentul acesta încă nu ştiu, sper că mă va ajuta facultatea să mă decid“, a spus Rareş Buhai pentru Adevărul.
Multiplu laureat la concursurile naţionale şi internaţionale de informatică, bistriţeanul Rareş Darius Buhai, 21 ani, a decis să devină student al Massachusetts Institute of Technology (MIT), în Statele Unite ale Americii, deşi era admis la alte două facultăţi de prestigiu, Harvard şi Stanford. A început să fie pasionat de Informatică de mic, încurajat de tatăl său.
La vârsta de 9 ani a început să creeze primele programe în Visual Basic (n.r. limbaj de programare produs de Microsoft), iar la prima olimpiadă a participat la 11 ani, pe când era în clasa a V-a. A urmat Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu“ din Bistriţa şi a participat la patru Olimpiade Internaţionale de Informatică. La fiecare participare a câştigat medalia de aur, iar la un moment dat se afla pe locul doi în reputatul „Hall of Fame“ al Olimpiadei Internaţionale de Informatică. 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.